Παραγράφεται δικαστική υπόθεση για εργατικό ατύχημα

Σίγουρη θεωρείται από νομικούς κύκλους, η παραγραφή δικαστικής υπόθεσης, που αφορά εργατικό ατύχημα, που είχε συμβεί στο Βόλο το 2011 και εξαιτίας του οποίου έχει μείνει ανάπηρος για όλη του την ζωή, ένας 59χρονος σήμερα, πρώην εναερίτης εργατοτεχνίτης.
Η υπόθεση εγείρει ερωτήματα για την ταχύτητα απονομής της ελληνικής δικαιοσύνης, προκαλώντας κρίση αξιοπιστίας στους πολίτες.
Ο 59χρονος είχε πέσει από στύλο της ΔΕΗ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2011 και είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κάταγμα σπονδύλου και άλλα σοβαρά τραύματα, που τον κατέστησαν παράλυτο.
Η υπόθεση θεωρείται σίγουρο ότι θα παραγραφεί, καθώς όταν εισαχθεί προς συζήτηση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά από σχετική απόφαση επί αιτήσεως αναιρέσεως του Άρειου Πάγου, θα έχει παρέλθει η 8ετία…

Αιτία, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες νομικές πηγές, ότι η συζήτηση κηρύχθηκε απαράδεκτη, λόγω μη έγκαιρης κλήτευσης των εμπλεκομένων, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, οπότε και συζητήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Ο παθών πάντως έχει δικαιωθεί ενώπιον των αστικών δικαστηρίων και συγκεκριμένα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, που επιδίκασε αποζημίωση υπέρ του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Θεσσαλία, το ερώτημα είναι ποια υπηρεσία ευθύνεται για την παραγραφή της υπόθεσης, καθώς όπως φαίνεται από το ιστορικό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε μεριμνήσει, ώστε να αποσταλούν οι κλήσεις για την δίκη, ανήμερα της κοινοποίησης της απόφασης του Αρείου Πάγου…
Στην υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν τρεις υπεύθυνοι τεχνικής εταιρείας, που είχε αναλάβει έργα συντήρησης της ΔΕΗ στη Μαγνησία. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχαν καταδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου 2016 με συνολικές ποινές φυλάκισης οκτώ μηνών ο καθένας, ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, ο τεχνικός ασφαλείας και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας, καθώς είχαν κριθεί ένοχοι για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή και μη τήρηση μέτρων ασφαλείας

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΔΙΚΑΤΗΡΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!