Παπαχριστόπουλος: Αλλάζει γνώμη και δίνει παράταση ζωής στην ΚΟ των ΑΝΕΛ

Παράταση ζωής στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να δώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ενώ τις προηγούμενες μέρες δήλωνε πως θα παραιτηθεί αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών τώρα φαίνεται πως το ξανασκέφτεται και μεταθέτει την παραίτηση του και μετά την ψήφιση και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Έτσι δίνει μια διορία στους ΑΝΕΛ ώστε να οργανώσουν τις κινήσεις τους.

Το ότι άλλαξε τόσο γρήγορα γνώμη ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προκάλεσε αίσθηση στη βουλή, όταν έγινε γνωστό. Από χθες ο Πάνος Καμμένος απείλησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση ότι κάνουν πραξικόπημα για να τον αφήσουν αρχηγό χωρίς (κοινοβουλευτικό) κόμμα.

«Ισως μιλάω για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ γιατί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Βούτσης επεξεργάζονται τη διάλυση του κόμματος, όπως έγινε με το Ποτάμι», είπε από το βήμα της βουλής.

Αρχισε μάλιστα και τις έμμεσες απειλές για αποκαλύψεις, αφού κατήγγειλε ότι το περιβάλλον του πρωθυπουργού κάνει παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis. Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν αντίδραση στη ΝΔ, η οποία ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Λίγες ώρες αργότερα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε τις ίδιες καταγγελίες και έμμεσες απειλές, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6: «Δεν είχα έντιμη συνεργασία, η εντιμότητα της συνεργασίας έληξε με το που είδε ο Τσίπρας ότι ο Κοτζιάς έλεγε ότι έχουμε την πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο αποστασίας με υπουργικές καρέκλες και δούλευαν πίσω από την πλάτη μου αυτά τα σενάρια. Νιώθω προδομένος. Ας μείνουν με τις καρέκλες. Έχουμε σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό και εκτελέστηκε», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και επανέλαβε τα περί παρέμβασης στην δικαιοσύνη για την Novartis.

Η ανησυχία του κ. Καμμένου πυροδοτήθηκε όταν ενημερώθηκε ότι ο Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής, γνωστοποίησε την Πέμπτη μια πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής που ακυρώνει κάθε αντίμετρο του προέδρου των ΑΝΕΛ για να αντιμετωπίσει τις απώλειες βουλευτών.

Στο άρθρο 15, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής αναφέρεται ρητά:

«O κατά την πρoηγoύμενη παράγραφo ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας».

Αυτό σημαίνει ότι με τη μεταγραφή του Αριστείδη Φωκά ο Πάνος Καμμένος αύξησε την ΚΟ των ΑΝΕΛ σε έξι βουλευτές, αλλά δεν συνυπολογίζεται, αφού ο κ. Φωκάς προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων. Αν παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στη Β’ Αθηνών, τότε ο Πάνος Καμμένος παύει να είναι αρχηγός κόμματος. Διότι εκεί πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και έχει προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΑΝΕΛ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!