Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων: Όλοι την Τρίτη στην πορεία στη Βουλή

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου και στην πορεία προς τη Βουλή όπου θα ακολουθήσει, οπότε θα αποδοθεί στα κόμματα η πρόταση νόμου των συμβασιούχων για άμεση μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, απευθύνει με ανακοίνωσή της η πρόσφατα συγκροτηθείσα Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων.

Η πρόταση νόμου θα αποδοθεί σε όλα τα κόμματα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης των συμβασιούχων στη Βουλή, πλην βεβαίως τη ναζιστικής Χρυσής Αυγής, όπως ενημερώνει η Παννατική Επιτροπή.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής που ελήφθησαν στην τελευταία χρονικά σύσκεψη και έγιναν γνωστές με ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ, αφορούν:

  • Την Τρίτη 30-5-2017 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή (με προσυγκέντρωση στη Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 18:00), για να κατατεθεί σε όλα τα κόμματα, εκτός από τη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πρόταση νόμου που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου τώρα.
  • Την μέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να πραγματοποιηθεί 24ώρη απεργία και να κλείσουν ταυτόχρονα όλα τα γκαράζ. 

Αναλυτικότερα, η σημερινή ανακοίνωση – κάλεσμα έχει ως εξής :

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τρία χρόνια τώρα στο δρόμο του αγώνα παλεύουμε για το δικαίωμα μας στη ζωή με αξιοπρέπεια, το δικαίωμα μας να φέρνουμε στο τέλος του μήνα στην οικογένειά μας  ένα μισθό για να ζήσει, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τον δικό μας αγώνα!

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ!

Βαρεθήκαμε τη προπαγάνδα της κυβέρνησης «ότι κάνει ότι μπορεί με σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους και σύνταγμα». Τους υπενθυμίζουμε ότι μονιμοποιήσεις είχαμε και το 2004 παρόλο που το σύνταγμα ψηφίστηκε το 2001 και με τη δική της ψήφο. Η κυβέρνηση εχει την ευθύνη για τη σημερινή μας κατάσταση, να αγωνιούμε πότε θα καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να απολυθούμε. Καλλιεργεί τον εφυσυχασμό ότι δήθεν θα βρεί λύση, την ίδια στιγμή που τέτοια λύση δεν έχει βρει για τους χιλιάδες συναδέλφους μας από τη Βόρεια Ελλάδα που παραμένουν 5 μήνες απλήρωτοι αλλά και για τους συναδέλφους στους δήμους που ακόμα οι δημοτικές αρχές δεν τους έχουν επαναπροσλάβει.

Από κοντά και η πλειοψηφία των δημάρχων που ενώ στην αρχή χάρηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τώρα εμφανίζονται στο πλευρό μας, παίρνοντας ανώδινες αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια ότι μας θέλουν. Είναι οι ίδιοι που έχουν ήδη αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στις οποίες δουλεύουμε. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ.

Στην ίδια πλευρά και η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που εξακολουθεί να μην μας  θέλει ως μέλη στην ομοσπονδία! Καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού σιγοντάροντας ουσιαστικά τη κυβέρνηση. Ούτε μια πορεία στο υπουργείο δεν είναι διατεθιμένη να ολοκληρώσει για να μην την κακοχαρακτηρισθεί από τη κυβέρνηση. 

Το προηγούμενο διάστημα με τη μαζική μας παρουσία στις κινητοποιήσεις και με το σωστό προσανατολισμό μας καταφέραμε να έχουμε αποτελέσματα. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην Ανεργία και ας το πάρουν χαμπάρι. Οργανώνουμε τη πάλη μας, δημιουργούμε επιτροπές συμβασιούχων σε όλους τους δήμους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που μας αφορά όλους.

Απαιτούμε τώρα, όχι στη δευτέρα παρουσία, να ψηφιστεί στη βουλή η μετατροπή όλων των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου χρόνου.  

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΒΟΥΛΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΠΟΡΕΙΑ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!