ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ – Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με ανακοίνωσή της καλεί τους συλλόγους του νομού να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνει το σωμάτιο του ΠΑΓΝΗ σήμερα και για απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Επίσης καλεί όλους και όλες για την απεργία στους ΟΤΑ την Πέμπτη 21/2/2019. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 τη συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος, τώρα μιλάει για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί αφού μέχρι 20/2 (τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών) αποκλείεται να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η κυβέρνηση με την παράταση θέλει να πάει με τον εκβιασμό τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!
Συνεχίζει την υλοποίηση της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών την ίδια ώρα που υποκριτικά και ψηφοθηρικά προβάλλει ότι αυτό θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση αφήνοντας ανέγγιχτο στο σύνολό του το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρετεί και διευκολύνει τους Δημάρχους που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο, τον αθλητισμό – πολιτισμό, τις διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες.
Εκχωρεί τα αποθεματικά των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των Δήμων και τους κινδύνους για το σύνολο των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν σε αυτούς.
Καλούμε όλους τους συλλόγους του Ν.Ηράκλειου να καλέσουν γενικές συνελεύσεις, ΔΣ και να πάρουν απόφαση για απεργιακή συγκέντρωση, γενικό ξεσηκωμό για να πούμε ένα μεγάλο όχι στα σχεδία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο που καλοβλέπει ακόμα ποιο έντονα δομές των δήμων, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών.
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καλεί τους συλλόγους του νομού να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνει το σωμάτιο του ΠΑΓΝΗ στης 19 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη, και για απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Γιατί τα προβλήματα οι περικοπές είναι κοινά για όλους μας ανεξάρτητα με σχέση εργασίας στους ΟΤΑ.
Να στηρίξουμε τη πανελλαδική πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και σωματείων για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί βήμα κλιμάκωσης και ώθησης του αγώνα για την ικανοποίηση του παλλαϊκού αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Αποτελεί συνέχεια των αγώνων των δημόσιων υπαλλήλων που έγιναν τα τελευταία χρόνια για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ποιος δε θυμάται στους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες των συμβασιούχων των ΟΤΑ, που κατακαλόκαιρο πλημμύριζαν το κέντρο της Αθήνας, τον αγώνα των συμβασιούχων στα Νοσοκομεία, τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, που πέρασαν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα, αψηφώντας την κρατική βία, τα χημικά και την καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Απέναντι στην νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες και θυσίες δίνουμε την απάντησή μας με Απεργία που αποφασίστηκε για τις 21 Φλεβάρη 2019. Σωματεία και Σύλλογοι εργαζομένων πρέπει να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της επιτυχίας της Απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Με γενικές συνελεύσεις με περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς να σημάνει ξεσηκωμός και να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να ενώσουμε τη φωνή μας με την πραγματική συμμαχία αυτή των εργαζομένων των υπόλοιπων κλάδων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας απαιτώντας αξιοπρεπή ζωή με καλυμμένες όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Διεκδικούμε :
Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ – Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ.
Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, χορήγηση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων ΜΑΠ
Πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και εφαρμογή των σχετικών διατάξεων μόνο αν προκύπτει βαριά αμέλεια ή δόλος, όπως ισχύει για τους αιρετούς.
Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Δημοτικές υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα.
Να καταργηθεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» εργαζομένων και υπηρεσιών, που στόχο έχει τις μειώσεις μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις.
Να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την άμεση αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών για όσο διάστημα διήρκησε η διαθεσιμότητά τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΒΑΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!