ΠΑΜΕ για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο: «Δεν κάνουμε πίσω»

Εκδήλωση με θέμα «Νέος συνδικαλιστικός νόμος: Η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο στόχαστρο κυβέρνησης και εργοδοσίας» διοργάνωσε την Πέμπτη το απόγευμα το ΠΑΜΕ, στην πλ. Μητροπόλεως στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για τον νέο νόμο που φέρνει στη Βουλή, που έχει ως στόχο σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, την ενίσχυση της παρεμπόδισης στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση δικαιωμάτων, στη διεκδίκηση αιτημάτων, με το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Στο χώρο της πλατείας όπου έγινε η εκδήλωση, υπήρχαν μια σειρά ταμπλό που υπενθύμιζαν ορισμένες από τις πιο ακραίες κρατικές παρεμβάσεις έναντι του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ειδικότερα, ανάμεσα στα ταμπλό υπήρξε μεταξύ άλλων ο νόμος 1435/38 επί Μεταξά, που επέτρεπε στον υπουργό Εργασίας να καθορίζει σε κάθε κλάδο όποιο σωματείο ήθελε ως το μόνο εξουσιοδοτημένο να αντιπροσωπεύει τους εργάτες, καθώς και ο νόμος 330/1976 με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, Λάσκαρη, που τόνισε «θα καταργήσει την πάλη των τάξεων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΠΑΜΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!