Π. Κρήτης: Καταλήψεις αυτοδιοικητικών κτηρίων σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο

Με κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων προχώρησαν, στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεσή τους σε απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ άλλων επισημαίνουν.

Υπό κατάληψη τα δημαρχεία του νομού Χανίων

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων στα Χανιά, όπως αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Χανίων. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρει ότι «συνεχίζεται σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και σε όλα τα δημοτικά κτήρια του νομού η κατάληψη από τους εργαζόμενους. Εξακολουθούν και σήμερα Τρίτη να τελούν υπό κατάληψη και αποκλεισμό και οι υπηρεσίες των διευθύνσεων και τμημάτων προσωπικού με ταυτόχρονη στάση εργασίας από 7 έως 11 το πρωί και, με απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, από 11 πμ έως και 7 μμ. Το σώμα της γενικής συνέλευσης εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο σήμερα και μετά τις νέες εξελίξεις, να καθορίσει την παραπέρα στάση τους για τις επόμενες ημέρες».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με όλα τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων του νομού, για να τα ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους ΟΤΑ, ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Υπό κατάληψη η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Το κτήριο της Π.Ε. Ρεθύμνου κατέλαβαν εργαζόμενοι της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα τεσσάρων συναδέλφων τους. Η κατάληψη ήταν απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, κατά την διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης των υπηρεσιών της Π. Ε. Ρεθύμνης και τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση των πολιτών, αν λόγω της κατάληψης δυσχεραίνεται η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ρεθύμνης. Για το λόγο αυτό αλλά και για πιθανά έκτακτα ή ανυπέρβλητα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, έθεσαν σε λειτουργία το τηλέφωνο 2831340713.

Ηράκλειο: Υπό κατάληψη η Αποκεντρωμένη Κρήτης

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συνεχίζουν την κατάληψη του κτηρίου της Διεύθυνσης Διοίκησης, στο Ηράκλειο, που ξεκίνησαν χθες, ενώ τα ξημερώματα προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Επίσης, κατάληψη ξεκίνησαν και οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου στα γραφεία της Δ/νσης Διοίκησης – Τμήματος Προσωπικού της Περιφέρειας, στο κεντρικό κτήριο στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να παρεμποδιστεί η αποστολή στοιχείων που αφορούν τη θέση σε διαθεσιμότητα. Εξάλλου, συνεχίζεται η κατάληψη στο γραφείο προσωπικού του δήμου Ηρακλείου από τον Σύλλογο Εργαζομένων των ΟΤΑ

Οι δημοτικοί υπάλληλοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως και τη λήξη του ωραρίου ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ηρακλείου.

Τόσο το Εργατικό Κέντρο, όσο και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν επ’ αόριστον μέχρι τη δικαίωση των αγώνων τους «που αφορούν την απόσυρση των μέτρων που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα, σήμερα ένα μικρό και αύριο ένα μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση», όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.

Και καταλήγουν: «Δεν μαχόμαστε ενάντια στην αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα αλλά αντιθέτως αντιστεκόμαστε στην παράλογη πολιτική που πετάει άκριτα μια κατηγορία υπαλλήλων στο καλάθι των αχρήστων».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:
Δυτική Ελλάδα: Εργαζόμενοι κατέλαβαν το κτήριο της περιφέρειας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!