Π. Αττικής: Με αποχή από τις εξετάσεις οδηγών απειλούν οι εργαζόμενοι

Επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μαυραγάνη στέλνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, καταγράφοντας και πάλι μία σειρά αιτημάτων τους αναφορικά με τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, την επαναλειτουργία των «Μικτών Κλιμακίων» και όλων των Δημόσιων ΚΤΕΟ.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΠΑ στην ανακοίνωσή του, εάν δεν επιλυθούν θετικά τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και την αποχή τους από το έργο των εξετάσεων την 1η Ιουνίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Εδώ και μήνες, σας έχουμε θέσει τα παρακάτω αιτήματά μας και παρά τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με εκπροσώπους του Υπουργείου σας με επικεφαλής τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Καραγκούνη και την υπόσχεσή του ότι άμεσα θα είχαμε απαντήσεις, δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη, ούτε καν σχετική ενημέρωση.

Τα αιτήματά μας για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

  1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.
  2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.
  3. Επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις δηλώσεις κωλύματος ή δικαιώματος αποχής από το έργο των εξετάσεων οδήγησης σε υπηρεσίες με μικρότερο των 21 εξεταστών.
  4. Κατάργηση της ρύθμισης του ν.4439/2016, με την οποία χαρακτηρίζεται ως αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα η όποια καθυστέρηση σε χορήγηση άδειας λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων.
  5. Επαναλειτουργία των «Μικτών Κλιμακίων» και ρύθμιση της αποζημίωσης των συναδέλφων, που μετέχουν σε αυτά.
  6. Κατάργηση των προβλεπόμενων παραβόλων για τους υπαλλήλους των Περιφερειών, που απαιτείται να ανανεώσουν τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης κλπ.
  7. Επαναλειτουργία όλων των Δημοσίων ΚΤΕΟ

Δηλώνουμε ότι εάν δεν επιλυθούν θετικά τα αιτήματά μας, που σχετίζονται με τη διενέργεια των εξετάσεων οδήγησης, θα υλοποιήσουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας γα αποχή από το έργο των εξετάσεων, από 1-6-2017.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΠΑ, ΑΠΟΧΗ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ, ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!