Π. Αθηνών: Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι παρά τη δικαστική απόφαση

Συνεχίζεται από Δευτέρα η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Κυριακή ασκούν μεταξύ άλλων σκληρή κριτική στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

«Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων (ΕΚΠΑ).

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας εδώ και δύο μήνες.

Είχε προηγηθεί η προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκρινε ότι η απεργία είναι και καταχρηστική με αποτέλεσμα οι απεργοί να  έχουν τη δυνατότητα να εξαγγείλουν και νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα,  όπως και έπραξαν.

Πηγή: news247.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!