ΟΤΟΕ: Νέες κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,74% την Πέμπτη, πανελλαδική στάση εργασίας στον κλάδο από 12:00 έως 15:15 την ίδια ημέρα, συγκέντρωση από το πρωί της Πέμπτης στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας και το μεσημέρι (13:30) στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η τρίτη τριμερής συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τράπεζας, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ, αντιδρώντας στις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου, με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργίες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στην Τράπεζα Πειραιώς, «έστειλαν ηχηρό και με πρωτοφανή μαζικότητα μήνυμα.

Ωστόσο, η διοίκηση της Τράπεζας επιμένει να θεωρεί «τετελεσμένες» τις απαράδεκτες απολύσεις των 24 συναδέλφων του πρώην RBU. Συνεχίζει να κωφεύει στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας στις δύο, μέχρι σήμερα, τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις. Προτάσεις που αναζητούν λύσεις για το σύνολο των 145 συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνοντας και τους απολυμένους».

Η Ομοσπονδία δηλώνει πως οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αφορούν όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους και πως «ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με κάθε νόμιμο μέσο!», καθώς η Τράπεζα Πειραιώς, «που με τη στάση της απομονώνεται ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά, μα και όλες οι Τράπεζες, που ενδεχομένως μπαίνουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, πρέπει να λάβουν νέο, ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα».

Η ΟΤΟΕ καλεί την Τράπεζα Πειραιώς «να τιμήσει την υπογραφή της στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και τον ΣΕΤΠ και να ανακαλέσει τις απολύσεις των 24 συναδέλφων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΤΟΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!