ΟΣΥΑΠΕ: Μισθολογική δυσμένεια για υπαλλήλους που μετατάσσονται σε ανώτερη θέση -Επιστολή σε ΥΠΟΙΚ

  • Απο stergios
  • 19 Ιουνίου 2018 - 11:35
  • Comments Off

Με αφορμή την αριθ. 1/2017 πράξη του Επιτρόπου Νομού Ροδόπης, με την οποία ερμηνεύθηκε η διαδικασία των μετατάξεων σε ανώτερη κατηγορία του ν. 4354/15 με ακριβώς διαφορετική λογική από αυτήν του υπουργείου Οικονομικών, αρκετοί εργαζόμενοι σε Περιφέρειες που μετατάσσονται σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα βρίσκονται αναιτιολόγητα σε δυσμενή μισθολογική θέση, αναφέρει σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών και τον Επίτροπο Νομού Ροδόπης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ).

Αναλυτικότερα, η επιστολή της ΟΣΥΑΠΕ:

Θέμα:    Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία-κατάταξη σε Μ.Κ.

Σχετ  :  1. Ν.4354/2015 άρθρα 11 και 14

  1. Εγκύκλιος αριθ. 2/88138/ΔΕΠ/10.11.2016 του Υπουργείου Οικονομικών
  2. Πράξη 1/2017 της Υπηρεσίας Επιτρόπου Νομού Ροδόπης

 

Με αφορμή την αριθ. 1/2017 πράξη του Επιτρόπου Νομού Ροδόπης, με την οποία ερμηνεύθηκε η διαδικασία των μετατάξεων σε ανώτερη κατηγορία του ν. 4354/15 με ακριβώς διαφορετική λογική από αυτήν του υπουργείου Οικονομικών (ερμηνευτική εγκύκλιος σχετ. 2), αρκετοί συνάδελφοί μας, που μετάσσονται σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα βρίσκονται αναιτιολόγητα σε δυσμενή μισθολογική θέση.

Παρόμοιες πράξεις εκδόθηκαν και από άλλους Επιτρόπους και σε άλλους φορείς του δημοσίου. Παρ’ όλα αυτά και ενώ παραμένει ισχυρή η εκφρασμένη εδώ και πολλά χρόνια  θέληση του νομοθέτη να κατατάσσονται οι μεταταχθέντες υπάλληλοι σε ανώτερη κατηγορία, ανάλογα με τον συνολικό χρόνο προϋπηρεσίας τους, οι υπηρεσίες σας δεν έχουν επιληφθεί προκειμένου να δοθεί λύση, στο πνεύμα της ισονομίας σύμφωνα με οδηγίες-εγκυκλίους των υπηρεσιών σας.

Επειδή οι σχετικές αποφάσεις – πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεχώς πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση και άνιση μεταχείριση στους εργαζόμενους καθώς ανατρέπουν με δυσμενή τρόπο την διαδικασία που εφαρμόζεται για πολλά χρόνια, ζητάμε:

  • την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ανακληθούν όλες οι σχετικές Πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και
  • ανάλογη νομοθετική ρύθμιση ώστε να καθοριστεί ρητά ο τρόπος της μισθολογικής κατάταξης των μετατασσόμενων σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα, με βάση την αναγνώριση της συνολικής προϋπηρεσίας ανεξαρτήτως του τυπικού προσόντος.

 

Κοιν/ση

  1. Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)
  2. ΕΝΠΕ
  3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ, ΟΣΥΑΠΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!