ΟΣΥΑΠΕ: Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

Σε αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης καλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας «γιατί δεν θέλουμε να συμβάλουμε στο διαχωρισμό και τη διάσπαση των εργαζομένων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας», όπως σημειώνει.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να προχωρήσει την αξιολόγηση παρά τη συντριπτική αντίθεση των εργαζομένων στους δημόσιους φορείς.

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης την απόφασή μας για αποχή από την αξιολόγηση και τροποποιεί αυθαίρετα τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Δεν μας παραξενεύει, το ίδιο έκανε και ο προκάτοχός της Μητσοτάκης, όταν είδε ότι σύσσωμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πετάνε στο καλάθι των αχρήστων το νόμο του…

Η απόφασή μας, όπως αυτή διατυπώθηκε στο από 1-4-2017 έγγραφό μας (αρ. πρωτ. 37) είναι ισχυρή και αποτυπώνει την επιχειρηματολογία μας και τη θέλησή μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Ήδη σε αρκετές Περιφέρειες, που επιδόθηκαν τα φύλλα της αξιολόγησης στους εργαζόμενους από την έναρξη της φετινής διαδικασίας, σε συντριπτική πλειοψηφία παραδόθηκαν στους Συλλόγους.

Στον ίδιο δρόμο βρίσκονται και οι Σύλλογοι στις Περιφέρειες εκείνες που τώρα επιδίδουν στους συναδέλφους τα φύλλα της αξιολόγησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να δίνουν “bonus” μισθολογικά κλιμάκια σε όποιον εργαζόμενο θέλουν. Να πληρωνόμαστε διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν, “βαφτίζοντας” όποιες θέσεις εργασίας θέλουν ως ιδιαίτερης σημασίας!!!

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης γιατί δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.

Αντιδρούμε τώρα, γιατί δεν θέλουμε να συμβάλουμε στο διαχωρισμό και τη διάσπαση των εργαζομένων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αξιοποιούμε την πείρα, από την ακύρωση της αξιολόγησης Μητσοτάκη. Μπλοκάρουμε και τώρα την αξιολόγηση του νόμου Βερναρδάκη.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης. Τα καταθέτουμε στα Σωματεία.

Κανείς προϊστάμενος να μη γίνει αξιολογητής.

Με μαζικές διαδικασίες και συλλογικό αγώνα προχωράμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΟΣΥΑΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!