ΟΣΕΑΔΕ: Συνεχίζει την απεργία – αποχή σε όλα τα στάδια της αξιολόγησης

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων συμμετέχει όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της, στην συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ,που αποφάσισε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (σχετ.το με αριθμ. πρωτ.: 188/13-7-2021), από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και για την αξιολογική περίοδο του 2020.

Ειδικότερα υπογραμμίζει:

Σας καλούμε να απέχετε μαζικά από την αξιολόγηση και να συμμετέχετε στην Απεργία-Αποχή για την αξιολόγηση, αφού πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι η διαδικασία αυτή, ειδικά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, δεν έχει στόχο την βελτίωση των δομών και των συνθηκών εργασίας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αλλά κι ευρύτερα στο υπόλοιπο Δημόσιο. Στοχεύει μόνο στη χειραγώγηση και στην τρομοκρατία των συναδέλφων αγνοώντας επιδεικτικά τα πραγματικά προβλήματα που φάνηκαν με ιδιαίτερη ένταση στην πανδημία,
όπως αυτά της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών.

Συνεχίζουμε μαζικά την αποχή από την αξιολόγηση γιατί:

  • Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στον Συντονιστή να δίνουν «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν, να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.

  • Δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε στο μέλλον την απόλυση κανενός συναδέλφου.

  • Το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ δεν εκχωρείται σε κανέναν και είναι μη διαπραγματεύσιμο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους:

  • Να καταθέσουν τις δηλώσεις αποχής είτε στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τις καταθέσουν (ομαδικά) στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Διοικητικού , είτε ο κάθε συνάδελφος μπορεί να καταθέσει μόνος του τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή, στις γραμματείες των υπηρεσιών τους.
  • Τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων και να μην δεχτούν να αποτελέσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά σε όλους τους υπαλλήλους, ότι :

  1. Με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΣΕΑΔΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη όλοι οι υπάλληλοι ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλη του Συλλόγου.

  2. Η μη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης, των αξιολογούμενων, δεν επηρεάζει την συμμετοχή τους, στις αναμενόμενες διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς δεν θα προσμετρηθούν στην πρώτη εφαρμογή και έρχονται επιπρόσθετα και δικαστικές αποφάσεις, ακύρωσης πλέον του αποκλεισμού ακόμα και από παλαιότερες διαδικασίες επιλογής, που μας δικαιώνουν και αυτές, όπως πρόσφατα η 559/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κα.

  3. Σημειώνεται, ότι η ως άνω αποχή των υπαλλήλων, που εκπροσωπούμε, από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από το αρμόδια Δικαστήρια (ενδεικτικά Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά, απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωρισμένη ως μορφή απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μπορούμε για άλλη μια φορά να αποδείξουμε πως με τη μαζική και διεκδικητική μας στάση μπορούμε να νικήσουμε.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΟΣΕΑΔΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]