οσεαδε-ο-υπεσ-καλύπτει-την-αυταρχική-σ-759457
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 23.09.2021 | 18:02

ΟΣΕΑΔΕ: Ο ΥΠΕΣ καλύπτει την αυταρχική συμπεριφορά του συντονιστή της ΑΔΜΘ

Νέα ανακοίνωση με αφορμή την τελευταία επίδειξη αυταρχισμού του «ορισμένου χρόνου» συντονιστή της Α.Δ.Μ.Θ.  κ. Ι. Σάββα, εξέδωσε η ΟΣΕΑΔΕ.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. καταγγέλλει την νέα αυταρχική πράξη του συντονιστή «ορισμένου χρόνου» της Α.Δ.Μ.Θ. κ. Ι. Σάββα, που για ακόμη μία φορά, φρόντισε να δείξει ότι δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, μπροστά στην εφαρμογή των αυθαίρετων διοικητικών πρακτικών του. Γράφοντας αυτή τη φορά στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ακόμη και την από 13ης -08-2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π), η οποία  κυρώθηκε  με το άρθρο  2 του ν. 4824/2021 (Α  156), την οποία άλλωστε αμφισβήτησε επισήμως εν είδει διακεκριμένου συνταγματολόγου (μεταξύ πολλών άλλων) και δεν φοβήθηκε να την παραβεί, με σκοπό να απαξιώσει τη δασική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, απαίτησε εγγράφως, με τον πλέον ανοίκειο και πρωτοφανή για τα χρονικά της Δημόσιας Διοίκησης τρόπο, την άμεση και απροειδοποίητη απομάκρυνση του Γενικού Δ/ντη Δασών και των υπαλλήλων, που υποβοηθούν και υποστηρίζουν τη λειτουργία της Γενικής Δ/νσης Δασών, από τα γραφεία του 2ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στα οποία υπηρετούσαν επί σχεδόν μία δεκαετία. Τους θεωρεί προφανώς καταληψίες και δεν διστάζει ουσιαστικά να πετάξει στο δρόμο, την προϊσταμένη υπηρεσία των δασικών υπηρεσιών, επειδή προφανώς δεν του άρεσε η πολιτική απόφαση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υ.Π.ΕΝ.

 Οι ενέργειες αυτές του συντονιστή πραγματοποιούνται ενάντια στον παραπάνω νόμο, όπου προβλέπεται ρητώς, ότι τα θέματα της στέγασης των μεταφερομένων Δασικών Υπηρεσιών  θα ρυθμιστούν  με σχετική Κ.Υ.Α.. Επιπλέον, ο συντονιστής κ. Ι. Σάββας, μέσω εγγράφων του αυταρχικά και τηλεγραφικά κατά τη συνήθη τακτική του, ασκεί ψυχολογική και υπηρεσιακή  πίεση, παραβλέποντας ακόμη και το γεγονός ότι απευθύνεται στον Γενικό Δ/ντή Δασών, αφού δεν τον αναγνωρίζει αποκαλώντας τον «Πρώην….».

Ο συντονιστής όμως της Α.Δ.Μ.Θ. κ. Ι. Σάββας, φαίνεται ότι είναι υπεράνω από ΠΝΠ και από νόμους. Και γιατί να μην είναι άλλωστε, όταν 4 και πλέον χρόνια τώρα, τόσο αυτός όσο και ένας-δυο ακόμη όμοιοι του, δεν ελέγχθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ από τις κυβερνήσεις που τους διόρισαν και υπηρετούν. Δεκάδες καταγγελίες έχει κάνει η Ομοσπονδία μας για αυταρχισμό, τρομοκρατία και διώξεις συναδέλφων, χωρίς κανένας να συγκινηθεί.

Οι συντονιστές- «υπηρέτες δύο αφεντάδων», καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους, απολάμβαναν και απολαμβάνουν πλήρη πολιτική ασυλία και από τις δύο κυβερνήσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που τους διόρισε, όσο και της ΝΔ που τους διατηρεί και τους καλύπτει πολιτικά, με τα αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια να είναι καταστροφικά για τους συναδέλφους και για τις ίδιες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Απευθύνουμε ερώτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών και  πολιτικό προϊστάμενο του κ. Σάββα:

-Ακόμη και μετά από αυτό το τελευταίο επεισόδιο αυταρχισμού και ασυδοσίας, θα συνεχίσετε να καλύπτετε πολιτικά και να παρακολουθείτε άπρακτος, συνεχίζοντας την ίδια τακτική με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Τί άλλο πρέπει να γίνει για να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος – συντονιστής, αφού καταπατά προκλητικά την Π.Ν.Π. και τους νόμους της κυβέρνησής σας;

Απαιτούμε άμεσα από τον υπουργό Εσωτερικών:

Να «μαζέψει» πολιτικά, να ελέγξει και να καλέσει να λογοδοτήσουν, έστω και τώρα, τον συντονιστή της Α.Δ.Μ.Θ. κ. Ι. Σάββα για την παραπάνω ενέργειά του, αλλά και τον συντονιστή της Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Β. Μιχελάκη, οι οποίοι δεν εφαρμόζουν την Π.Ν.Π. και προβαίνουν σε ενέργειες, που ρητώς απαγορεύονται από αυτή (μεταθέσεις, καθαιρέσεις, ορισμούς προϊσταμένων, μεταφορά οχημάτων σε άλλες υπηρεσίες, μετά την 1η Αυγούστου 2021).

Να ανακληθούν άμεσα τα ανωτέρω έγγραφα, με τα οποία πετάει στο δρόμο τη δασική υπηρεσία.