ΟΣΕΑΔΕ: Να μην τεθεί σε αργία κανένας εργαζόμενος

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της εξέφρασε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (ΟΣΕΑΔΕ) στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ με ψήφισμα που εξέδωσε.

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η ΟΣΕΑΔΕ για μία ακόμη φορά καταγγέλλει την κυβέρνηση και την πολιτική του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και της καταστολής των λαϊκών αγώνων .

Για άλλη μία φορά η ‘’ ανεξάρτητη’’ δικαιοσύνη , πιστή στις αρχές της να εξυπηρετεί με τις αποφάσεις της, την κάθε κυβέρνηση , αποφάνθηκε ότι η διεκδίκηση της δουλειάς σήμερα είναι παράνομη , και έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης να κηρυχθεί η απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ παράνομη.

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα του δόγματος «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, που επιδιώκει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική της, να ποινικοποιήσει κάθε αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Xαιρετίζουμε τον έντιμο αγώνα που έδωσαν για 9 εβδομάδες και συνεχίζουν ακόμη ,οι Διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά , ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις , ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών των Πανεπιστημίων. .

. Η αγωνιστική στάση των 276 διοικητικών υπαλλήλων υπακούοντας στις συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων να μην αυτοαπογραφούν , δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που δεν σκύβουν το κεφάλι ξεπερνούν το φόβο και δεν υποκύπτουν σε κάθε τρομοκρατικό εκβιασμό της κυβέρνησης . Η παραπομπή τους στο πειθαρχικό συμβούλιο για ανυπακοή στους εκβιασμούς της κυβέρνησης δείχνει και το φόβο της κυβέρνησης μήπως η ανυπακοή απέναντι στα αντιλαϊκά και , αντεργατικά μέτρα ,ξαπλωθεί σε όλους τους χώρους των εργαζομένων. . ..

Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών.

Να μην τεθεί σε αργία κανένας εργαζόμενος. Καμία ποινή στους 276 υπαλλήλους που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και δεν «αυτοαπογράφηκαν»…

Η συνέχιση των αγώνων , η ενότητα και η κοινή δράση όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να μην περάσει η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων , είναι η μόνη μας επιλογή.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΟΣΕΑΔΕ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!