ΟΣΕΑΔΕ: Καταγγελία για νέο κύμα διώξεων συνδικαλιστών

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τι και αν βρισκόμαστε, μπροστά σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο, τι και αν έχει εκλογές, ο Πρωτοβάθμιος Σύλλογος της Κεντρικής Μακεδονίας για νέο ΔΣ και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία ΟΣΕΑΔΕ και την ΑΔΕΔΥ σε λίγες μέρες, στις 5 Ιουνίου 2019 συγκεκριμένα, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ.Γ.Σάββας, (σημ. συνάδελφος μας) πήρε τα διοικητικά ‘άρματα’ του και ακάθεκτος δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ζήλο του, συνεχίζοντας τις διώξεις κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών-μελών μας και στον Πρωτοβάθμιο σύλλογο αλλά και στην Ομοσπονδία! Κατανοούμε ότι ο Συντονιστής θέλει να συνεχίσει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης που φαίνεται ότι τον ενοχλεί, όπως αντίστοιχα και η σημερινή  κυβέρνηση έχει απαγορεύσει με την τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη, την νόμιμη Απεργία κατά της Αξιολόγησης. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως, να θίγει απροκάλυπτα, αδιαπραγμάτευτα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα μας και θα μας βρει απέναντι του.

Καταγγέλλουμε για ακόμα μία φορά τον Συντονιστή κ.Γ.Σάββα που παρά τις ανακοινώσεις  μας, παρά το εξώδικο μας, από 18/3/2018, που του επισημαίναμε για ανάλογες περιπτώσεις, μεταξύ άλλων ότι …« ……, μετάθεση του υπαλλήλου της Κεντρικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι, κατά την έννοια, τόσο του Συντάγματος (άρθρο 103), όσο και των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα (άρθρο 67), η μετακίνησή του, από την θέση που κατέχει, σε ομοιόβαθμη θέση του ίδιου κλάδου και ιεραρχίας, η οποία, όμως, ανήκει σε άλλη, διακεκριμένη υπηρεσιακή μονάδα (με ιδία κατά τόπο και καθ’ ύλη αρμοδιότητα, έδρα και οργανική συγκρότηση), έστω και αν αυτή ευρίσκεται στον ίδιο τόπο. Για τη διενέργεια αυτής της υπηρεσιακής μεταβολής απαιτείται σύμφωνη γνωμοδότηση υπηρεσιακού συμβουλίου, ως ουσιώδης τύπος διαδικασίας…. »  δεν ασχολήθηκε στα σοβαρά, με το περιεχόμενο του, που του στείλαμε και οι συγκεκριμένες αυθαίρετες ενέργειες του, κινούνται και πάλι ξεκάθαρα στην κατεύθυνση μιας εμμονικής δήθεν αντεκδίκησης και καταστολής  της συνδικαλιστικής δράσης και της δημιουργίας τελικά κλίματος εκφοβισμού μεταξύ των συναδέλφων με επίκληση πάντα την αόριστη υπηρεσιακή ανάγκη.

Απαιτούμε έστω και την ύστατη ώρα, την άμεση επανόρθωση εκ μέρους της Διοίκησης, όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων που έχουν γίνει και τωρινών (3) τριών τον αριθμό αλλά και παλαιότερων και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε, την συνέχιση της δίωξης των συναδέλφων μας, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση και σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια, θα κλιμακώσουμε το επόμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις τις αντιδράσεις μας.

Καλούμε το αρμόδιο πειθαρχικά Υπουργείο Εσωτερικών, που μέχρι τώρα αρνείται να παρέμβει, καλύπτοντας κρυπτόμενο, επί της ουσίας τις αυθαίρετες ενέργειες τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, την μη αποτελεσματική παρέμβαση στον Συντονιστή της Θεσσαλίας–Στερεάς εδώ και 10 μήνες!! που σταμάτησε  να παρακρατεί τις συνδικαλιστικές εισφορές από την μισθοδοσία του πρωτοβάθμιου!!, να ελέγξει εντέλει, όλο το θεσμικό πλαίσιο που αφήνει τους Συντονιστές να λειτουργούν, με την αντιδημοκρατική και αντιδραστική «Ενός ανδρός Αρχή».

Καλούμε τον Συντονιστή, να ανακαλέσει τώρα, όλες τις σκόπιμες και αυθαίρετες διοικητικές πράξεις του, μέχρι την έκδοση των νέων οργανογραμμάτων και να μην επιφέρει καμία δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή σε κανέναν υπάλληλο μέχρι την ψήφισή τους, όποτε και αν γίνει αυτή.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΟΣΕΑΔΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!