ΟΣΕΑΔΕ κατά Δασικών Σωματείων -Καταγγελίες για απεργοσπασία

Για «υπονόμευση απεργιακής κινητοποίησης» κατηγορεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (ΟΣΕΑΔΕ) τους εκπροσώπους των Δασικών Σωματείων (Δασολόγων, Δασοπόνων και Δασοφυλάκων).

«Οι εκπρόσωποι των δασικών σωματείων βάλανε μπρος τον απεργοσπαστικό τους μηχανισμό», αναφέρει η ΟΣΕΑΔΕ. «Καλούν τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για τις υπερωρίες του 2015 και 2016  να δουλεύουν τζάμπα. Και δεν φτάνει που στήνουν απεργοσπαστικό κλίμα, αλλά παραπληροφορούν και τους εργαζόμενους», συμπληρώνει.

Η ΟΣΕΑΔΕ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για απεργία – αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και ενημερώνει με την ανακοίνωσή της όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλη στους Συλλόγους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ότι «η ΟΣΕΑΔΕ καλύπτει συνδικαλιστικά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με την προϋπόθεση, ότι υπάρχει Σύλλογος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και  είναι στη δύναμη της ΟΣΕΑΔΕ».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πριν ακόμη ξεκινήσει η απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε ομόφωνα η ΟΣΕΑΔΕ από 22 Μάρτη 2017 για όλους τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα λαθροϋλοτομιών έτους 2017 στις Δασικές Υπηρεσίες, οι εκπρόσωποι των δασικών σωματείων (Δασολόγων, Δασοπόνων και Δασοφυλάκων), άρχισαν την υπονόμευση, είτε με ανακοίνωση (Δασοπόνοι) είτε μέσα από το διαδίκτυο.

Η ηγεσία δε των δασοπόνων ξεπέρασε κάθε συνδικαλιστική πρακτική. Ίσως να είναι πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά που σωματείο βγάζει (23-3-2017) απεργοσπαστική ανακοίνωση!!! Οι εκπρόσωποι των δασικών σωματείων βάλανε μπρος τον απεργοσπαστικό τους μηχανισμό. Καλούν τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για τις υπερωρίες του 2015 και 2016  να δουλεύουν τζάμπα. Και δεν φτάνει που στήνουν απεργοσπαστικό κλίμα, αλλά παραπληροφορούν και τους εργαζόμενους.

Διαδίδουν (Πρόεδρος Δασολόγων και Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων)  ότι η ΟΣΕΑΔΕ «αποφάσισε»  ΑΠΕΡΓΙΑ από το ωράριο εργασίας, ενώ η απόφαση είναι σαφής και συγκεκριμένη ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε   υπερωριακή   απασχόληση όλες  τις ημέρες μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα.  Μπερδεύουν σκόπιμα την υπερωρία με τις βάρδιες εργασίας.

Ταυτόχρονα λένε «όσοι από τους συναδέλφους είναι μέλη των Συλλόγων των Αποκεντρωμένων δύναται να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα», λες και κάνουν χάρη στην ΟΣΕΑΔΕ ή λες και χρειάζεται έγκριση προέδρου για να απεργήσει κάποιος.

Ενημερώνουμε  όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλη  στους Συλλόγους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων,  ότι η ΟΣΕΑΔΕ καλύπτει συνδικαλιστικά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με την προϋπόθεση, ότι υπάρχει Σύλλογος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και  είναι στη δύναμη της ΟΣΕΑΔΕ.

Μας θλίβει το γεγονός ότι η κατάπτυστη ανακοίνωση των Δασοπόνων επικαλείται και πάγια νομολογία (ανύπαρκτη), εμπλέκοντας αυθαίρετα ακόμη και τον Νομικό Σύμβουλο που κατά σύμπτωση είναι ο ίδιος Νομικός Σύμβουλος που έχει και η ΟΣΕΑΔΕ, για να καλύψει την απεργοσπαστική της στάση και να προσδώσει νομική υπόσταση στην ανακοίνωση.

Φυσικά  δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι  των συντεχνιακών δασικών σωματείων στρέφονται ενάντια στις αποφάσεις της ΟΣΕΑΔΕ που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους  στις Α.Δ. (7.500 περίπου), ανεξαρτήτου κλάδου και κατηγορίας. Δεν ξεχνάμε την αήθη επίθεση που δέχθηκε η ΟΣΕΑΔΕ για την απόφαση του 2014 που καλούσαμε τους υπαλλήλους να απειθαρχήσουν στον νόμο Μητσοτάκη για τις αξιολογήσεις.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι οι εκπρόσωποι των δασικών Σωματείων (Δασολόγοι – Δασοπόνοι και Δασοφύλακες) από 14  Φλεβάρη 2017 έστειλαν από κοινού εξώδικο προς τα Υπουργεία και  το Πράσινο Ταμείο με την απειλή ότι αν  μέχρι τέλος Φλεβάρη δεν ξοφληθούν τα  δεδουλευμένα των ετών 2015 και 2016, « θα αναγκαστούμε να αποφασίσουμε  ολική αποχή από υπερωριακή απασχόληση  για το 2017… » !!!

 Μέχρι εκεί φτάνουν οι αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις , σε ένα εξώδικο !!!  και αυτό το άφησαν στη μέση αφού η απειλή τους για αποχή έμεινε τελικά στα χαρτιά. 

Δεν μας παραξενεύουν που για μια ακόμη φορά συντάσσονται με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 

Η απάντηση στον μηχανισμό απεργοσπασίας που έχουν στήσει οι εκπρόσωποι των δασικών σωματείων θα πρέπει να περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες από τους εργαζόμενους:

  • Να στηρίξουν όλοι οι δασικοί υπάλληλοι μαζικά την ομόφωνη απόφαση της ΟΣΕΑΔΕ για  ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ  από κάθε υπερωριακή απασχόληση.
  • Να απομονώσουν και να καταδικάσουν κάθε απεργοσπαστική φωνή  που βάζει εμπόδια στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων.
  • Όλα τα μέλη των δασικών σωματείων να πιέσουν  τις ηγεσίες τους να  βγάλουν αποφάσεις συμπόρευσης με την  ΟΣΕΑΔΕ και όχι να υπονομεύουν οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, που παίρνουν τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα.
  • Ενόψει των εκλογών των Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για αντιπροσώπους στο 3ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΣΕΑΔΕ που θα γίνει τον Ιούνη, να δυναμώσουν τους Α/θμιους Συλλόγους, να εγγραφούν και να ψηφίσουν μαζικά για μία δυνατή ΟΣΕΑΔΕ.

Δίνουμε μαζικά τον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια και στα  νέα μέτρα που ετοιμάζονται να μας φορτώσουν με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης  και  με τις επικείμενες  δυσμενείς  για τους εργαζόμενους μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  με το Υπουργείο Εσωτερικών για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ  ΣΤΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΟΣΕΑΔΕ, ΔΑΣΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!