ΟΣΕΑΔ-Αξιολόγηση: Με μεγαλύτερη ένταση η συμμετοχή στην απεργία – αποχή

Την συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση των υπαλλήλων στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σε ανακοίνωση της, η ΟΣΕΑΔ, τονίζει:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, στη συνεδρίασή του στην Λάρισα, στις 14-9-17 συζήτησε τις εξελίξεις με την «αξιολόγηση» και την σχετική τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

Για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του δικαιώματος κάθε εργαζόμενου στην απεργία. Με την υπό ψήφιση τροπολογία της Υπ. Δ. Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, νομοθετείται η απεργοσπασία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η κυβέρνηση φέρνει μια τροπολογία που διώκει και τιμωρεί κάθε προϊστάμενο προσπαθώντας να δημιουργήσει εκφυλιστικές συνθήκες και φαταλισμό (μοιρολατρία) ανάμεσα σε συναδέλφους, σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιήσει ως «καλή μαθήτρια» τους δανειστές.

Μπροστά στη μαζική αυτή συμμετοχή μας, στην Απεργία-Αποχή και την επιτυχία που είχε σε όλο το δημόσιο και στις ΑΔ, η κυβέρνηση αναγκάζεται να δείξει το πραγματικό σκληρό της πρόσωπο, εκβιάζοντας χωρίς κανένα ενδοιασμό όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης ή επιθυμούν στο μέλλον να γίνουν.

Η τεράστια συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή απορρέει από την ανάγκη μας να διαμαρτυρηθούμε γι’ αυτήν τη διαδικασία, το περιεχόμενο και τη λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση και όχι για την καθεαυτή έννοια της Αξιολόγησης, όπως μάταια προσπαθεί να μας χρεώσει. Η Αξιολόγηση ήταν και θα παραμείνει ένα επιστημονικό εργαλείο διοίκησης, το ζήτημα είναι σε ποια κατεύθυνση και ποιους σκοπούς καλείται κάθε φορά να υπηρετήσει και πώς καθορίζεται το περιεχόμενο της.

Η προωθούμενη αξιολόγηση λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική και επαγγελματική στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν και ζητάει η κοινωνία. Η κυβέρνηση θέλει απλά να χρησιμοποιήσει την αξιολόγηση ως ένα εργαλείο για έναν μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, μειώσεων μισθών, εκβιασμού και πειθαναγκασμού των εργαζομένων, διαχωρίζοντάς τους σε «καλούς» και «κακούς».

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα, αυτή τη τροπολογία και το νομοθετικό πλαίσιο, που συνδέεται με εκβιασμούς και μνημονιακή συνέπεια, που στόχο έχουν συρρικνωμένες δομές με λιγότερο μόνιμο προσωπικό, με εργαζόμενους δύο «στρατοπέδων».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε για λειτουργία της ΔΔ και των Υπηρεσιών μας στην υπηρεσία του λαού. Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αποβλέπει σε καμιά αναβάθμιση και υποστήριξη των υπαλλήλων, αντιθέτως μας στοχοποιεί ως τους κύριους υπεύθυνους και ταυτόχρονα υποτιμά την εργασιακή μας συνείδηση και πρέπει να μας βρει ακόμα πιο ενωμένους.

Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με αγωνιστική αλληλεγγύη και χωρίς φόβο,

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ καλεί:

• Τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων να οργανώσουν την συνέχιση της Απεργίας-Αποχής, με Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις προϊσταμένων κλπ. Να αντισταθούν στην εκφοβιστική, απεργοσπαστική πολιτική της κυβέρνησης, με πανό, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας και κάθε μορφής κινητοποιήσεις.
• Όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
• Όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων και να μην δεχτούν τον εκφοβισμό.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΧΗ, ΟΣΕΑΔ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!