ΟΜΕ-ΟΤΕ: Τα αιτήματα της για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Τα αίτημα της για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έθεσε η ΟΜΕ – ΟΤΕ στη διοίκηση της ετιαρείας και σε ανακοίνωση της σημειώνει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη Διοίκηση του Ομίλου σχετικά με την επόμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ παρουσίασε το διαπραγματευτικό της πλαίσιο όπως αυτό έχει ομόφωνα ψηφιστεί και υιοθετηθεί από το σύνολο των εργαζομένων.

Εστιάσαμε σε 9 βασικά σημεία:

Ζητήσαμε 3ετή ΣΣΕ που να καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ, συμπεριλαμβανομένης και της COSMOTE που έχει εκχωρήσει στην ΟΜΕ-ΟΤΕ το δικαίωμα διαπραγμάτευσης.

Βάλαμε ξανά το θέμα της διασφάλισης από απολύσεις για όλο το προσωπικό, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Ζητήσαμε ανάκτηση των απωλειών που είχαμε από το 2012 και μετά, με διατήρηση 35ωρου και 5ημερης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Απαιτήσαμε και απαιτούμε την κατάργηση των άρθρων 13 και 16 αντίστοιχα στην Cosmote σχετικά με τις απολύσεις και βέβαια θέσαμε το θέμα της υλοποίησης των εκκρεμών από την προηγούμενη σύμβαση, ζητημάτων όπως: ένταξη στον ΟΤΕ των εναπομεινάντων στην ΟΤΕplus συναδέλφων και την ένταξη από την e-value στον ΟΤΕ των συναδέλφων που εκτελούν έργο ΟΤΕ. Επίσης παρουσιάσαμε το σύνολο του πλαισίου σαν βάση έναρξης της διαπραγμάτευσης.

Από τη μεριά της η Διοίκηση παρουσιάστηκε για άλλη μία φορά προκλητική.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ομιλικής σύμβασης μην αναγνωρίζοντας, με νεολογισμούς, το δικαίωμα διαπραγμάτευσης σε κανένα «διεταιρικό»(!) σωματείο αλλά ούτε και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ. Απεδέχθη τη διαπραγμάτευση για τη σύμβαση της Cosmote να την πραγματοποιήσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεδομένης της εξουσιοδότησης που έχει πάρει. Στην ουσία δέχεται επιλεκτικά κάποιες θυγατρικές να διαπραγματεύονται τη ΣΣΕ και κάποιες άλλες όχι.

Επανέφερε το ζήτημα της απόλυσης των εναπομεινάντων φυλάκων στον ΟΤΕ στο τέλος του χρόνου, δεδομένης όπως ανέφεραν της ρητής δήλωσης του Προέδρου. Τους καταστήσαμε σαφές ότι οι εργαζόμενοι δε θα αποδεχθούμε απολύσεις με κανέναν τρόπο και για κανέναν.

Δέχθηκε τη διατήρηση του 35ωρου αλλά χωρίς αυξήσεις και ανάκτηση του 9,5%. Απέκλεισε κάθε αύξηση στο προσωπικό προ του 2015.

Δέχθηκε κάποιες αυξήσεις για τους συναδέλφους μετά το 2015 αλλά αρνήθηκε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Προσδιόρισε τη χρονική διάρκεια της νέας σύμβασης για ένα χρόνο προκειμένου να μπορέσει στο χρόνο αυτό να ολοκληρώσει τα σχέδιά της για μετασχηματισμό της επιχείρησης όπως ανέφερε, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τα σενάρια για θυγατρικές και spin off.

Η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι θα καταθέσει και δικά της αιτήματα προς την Ομοσπονδία στο προσεχές διάστημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο δρόμος θα είναι μακρύς. Αυτή ήταν η αρχή μιας διαδικασίας που θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες. Μπορούμε να κερδίσουμε, μπορούμε να βγούμε ενισχυμένοι από τη διαδικασία αυτή αν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Η προκλητικότητα της Διοίκησης δεν θα περάσει.

Αμέσως μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης έγινε διευρυμένη εκτελεστική με τη συμμετοχή και των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης και αποφασίστηκε να συγκληθεί την 1η Οκτωβρίου Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όπου θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση μας.

Τίποτα δε χαρίζεται, τίποτα δεν παραχωρείται.

Με αγώνες, συνέπεια και προσήλωση στο στόχο θα κερδίσουμε.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΣΕ, ΟΜΕ ΟΤΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!