ΟΜΕ-ΟΤΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλάει τη ΔΕΗ

Η ΟΜΕ–ΟΤΕ εκφράζει με ανακοίνωσή τη συμπαράστασή της στους απεργούς της ΔΕΗ ενάντια στην εκποίηση λιγνιτικών σταθμών και επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση της ΔΕΗ από όταν ήταν στην αντιπολίτευση έως και σήμερα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο κύριος Τσίπρας δήλωνε πως η πώληση της ΔΕΗ είναι εθνικό έγκλημα και δεν θα το επιτρέψει. Δυστυχώς, ένα ακόμη ψέμα του. Τώρα, κατ’ απαίτηση των δανειστών, μη έχοντας πλάνο για τη διαχείριση των ενεργειακών αναγκών της χώρας επέλεξε να νομοθετήσει διαλύοντας τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.
Την ώρα που οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος πωλούν κάτω του κόστους η ΔΕΗ υποχρεούται σε επισφάλειες οι οποίες αναμένεται να μην εισπραχθούν, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην περίπτωση των παρόχων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ενεργειακή πολιτική η οποία θα περιλαμβάνει τα ενεργειακά αποθέματα σε λιγνίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι να παραδίδει τον πλούτο των λιγνιτικών ορυχείων σε ιδιώτες.

Η εκποίηση της ΔΕΗ και των λιγνιτικών της μονάδων είναι εθνικό έγκλημα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΗ, ΟΜΕ ΟΤΕ, ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!