Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις απολύσεις και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων», 2.000 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, μέσω της οδού Σταδίου, και της πλατείας Συντάγματος. Η είσοδος του υπουργείου είχε αποκλεισθεί από λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ.

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι η αρχή της νέας περιόδου του αγώνα των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, που θα κορυφωθεί με το μαζικό συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς. «Αύριο συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις ανάλογες με την ένταση της επίθεσης που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση», τόνισε.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκε κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη και Μαρία Μπόλαρη.

«Οι διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων είναι απολύσεις –καθαρές απολύσεις. Η κυβέρνηση τις προωθεί κατ’ επιταγή της τρόικα, διαλύοντας ανθρώπινες ζωές, αλλά και ολόκληρες κοινωνικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν λαϊκές ανάγκες. Η ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους είναι πλέον προϋπόθεση επιβίωσης για τον λαό και τη χώρα μας. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να μην τολμήσει –κυριολεκτικά να μην τολμήσει– να προχωρήσει και πάλι στο αντιδημοκρατικό μέτρο πολιτικής επιστράτευσης απεργών, γιατί πλέον δεν θα βρει μπροστά της μόνο τους ίδιους αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρο τον λαό» τόνισε σε δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΔΕΔΥ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΟΡΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση