ΟΛΜΕ: Την Πέμπτη η απόφαση για κινητοποιήσεις

Για την Πέμπτη μετατίθεται τελικά η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Η πολύωρη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ  ολοκληρώθηκε με δύο «γραμμές».  ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δεν συμφωνούν με το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από τις 16 Σεπτεμβρίου, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.  Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του που πρόσκειται στο ΚΚΕ δεν είναι υπέρ των απεργιών, αλλά προτείνει 48 επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με 3 έδρες στο ΔΣ πρότειναν τελικά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, ενώ η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2 έδρες, απεργία διαρκείας. Η παράταξη της ΔΑΚΕ με 3 έδρες δεν έχει ακόμη καταλήξει ακόμα καθώς απουσίαζαν οι περισσότεροι εκπρόσωποί της ενώ η ΠΑΣΚ δύο 48ωρες κινητοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα λάβουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που αναμένεται να συνεδριάσουν στις 11 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει οτι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΛΜΕ


Αφήστε μια απάντηση