ΟΛΜΕ: Επιμένει στην απεργία του Σεπτεμβρίου

Άκαρπη ήταν η σημερινή συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για το θέμα της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση.

Ο υπουργός έδωσε την διαβεβαίωση στην ΟΛΜΕ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών, ωστόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας  κ. Κοτσιφάκης είπε ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι κάτι τέτοιο θα αποτραπεί και ότι υπάρχουν ζητήματα που δημιουργούν αβεβαιότητα. Γι’ αυτό και, όπως είπε, η εισήγηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα θα αφορά σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Για την διαθεσιμότητα, για τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έχει – όπως γνωρίζετε ήδη – ληφθεί μέριμνα, ώστε αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας, και αυτό είναι περίπου το 60% του αριθμού, να απορροφηθούν από Οργανισμούς του Υπουργείου Υγείας. Αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου, αλλά και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση«, τόνισε σε δήλωση του, μετα το τέλός της συνάντησης, ο υπουργός.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε θα συνεδριάσει η ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσει το είδος των κινητοποιήσεων. Οι προθέσεις της συνδικαλιστικής βάσης, πάντως, θα διακριβωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε θα συνεδριάσουν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΛΜΕ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση