ΟΙΥΕ: Το αίτημα για προσχώρηση στη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ & η αντίδραση Νεφελούδη

Σήμερα, σε ραδιοφωνική εκπομπή στο «Κοκκινο 105,5», ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας  Ανδρέας Νεφελούδης αναφέρθηκε στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και στην ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής της να προσχωρήσει με βάση το δικαίωμα που τις δίνει ο Ν. 1876/90, στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους (ΣΣΕ μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΥΠΕΣ). 

Από την ΟΙΥΕ αναφέρουν σχετικά με τις παραπάνω αναφορές Νεφελούδη:

«…οι υποτιμητικές αναφορές που έκανε για την ΟΙΥΕ δεν περιποιούν καθόλου τιμή στο πρόσωπό του και στον θεσμικό του ρόλο, αφού μίλησε για «παιγνιδάκια» και «ανοησίες» για την απόφαση αυτή της ΟΙΥΕ.

Κατά αρχάς είναι το λιγότερο άγαρμπο, ένας γεν. γραμματέας της Κυβέρνησης να κάνει υποδείξεις σε μια συνδικαλιστική οργάνωση ως προς το τι πρέπει να κάνει και να υπονοεί ότι παίζει πολιτικά παιγνιδάκια.

Καλά θα κάνουν ορισμένοι να καταλάβουν ότι η ΟΙΥΕ δεν είναι συνιστώσα ούτε της Κυβέρνησης, ούτε της Αντιπολίτευσης.  Λογοδοτεί δε, μόνον στους εργαζομένους και μόνο σε αυτούς.

Δεύτερον: καλό είναι όταν ένας γενικός γραμματέας δεν γνωρίζει ένα αντικείμενο καλά και με επάρκεια, να μην εκτίθεται διότι τα περί «ανοησιών» γυρίζουν μπούμπερανκ.

Και τούτο διότι, εάν ήταν στοιχειωδώς πληροφορημένος θα γνώριζε ότι αυτή τη στιγμή αρκετές εκατοντάδες σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται στους Δήμους με ιδιωτικού δικαίου σχέση εργασίας, ΔΕΝ είναι μέλη των σωματείων που ανήκουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά είναι μέλη στα σωματεία καθαριστριών της ΟΙΥΕ.

Αυτή η ιδιαιτερότητα μάλιστα υπάρχει αρκετά χρόνια για τον εξής λόγο: όταν το 2006 ένας μεγάλος αριθμός συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών μονιμοποιήθηκε με το ΠΔ Παυλόπουλου ΔΕΝ γράφτηκε στα σωματεία των Δήμων (της ΠΟΕ-ΟΤΑ), αλλά εξακολουθεί και παραμένει στα σωματεία σχολικών καθαριστριών της ΟΙΥΕ, όπου μαζί με τις χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται  με το άθλιο καθεστώς της  σύμβασης μίσθωσης έργου (την οποία ειρήσθω εν παρόδω ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει ανέγγιχτη) αγωνίζονται συνολικά για τον κλάδο τους.

Κατά συνέπεια, η προσχώρηση της ΟΙΥΕ στη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι στοιχειώδης κίνηση για την  προστασία  των ΙΔΑΧ σχολικών καθαριστριών  από την υφιστάμενη ΣΣΕ. Και αυτό γιατί, η ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλύπτει μόνο εργαζόμενους δήμων που ανήκουν σε σωματεία μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ όσους ανήκουν σε σωματεία άλλης Ομοσπονδίας.

Φαίνεται δυστυχώς ότι  ορισμένα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να γίνουν και  συνδικαλιστές στη θέση των συνδικαλιστών και να υποδεικνύουν στην ΟΙΥΕ  και σε άλλα συνδικάτα,  το τι θα πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν καλύτερα τους εργαζόμενους.

Το μόνο που επιτυγχάνουν τελικά  είναι να κάνουν κακό στην ίδια την Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εργασίας, ακυρώνοντας και τα όσα θετικά κάνει».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΣΕ, ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ, ΟΥΙΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]