Οι συμβασιούχοι στους Δήμους να διεκδικήσουν την επιπλέον άδεια που δικαιούνται

Να διεκδικήσουν τις 3 μέρες άδειας κατ έτος που δικαιούνται «πέραν της κανονικής» από τις υπηρεσίες που εργάζονται, καλεί τους Συμβασιούχους Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) η Εργατική Αντεπίθεση.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «Καθημερινά  φθάνουν καταγγελίες στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ απο εργαζόμενους σε ορισμένους Δήμους ( και Μεγάλους ΟΤΑ?) ότι τα κατά τόπους Διευθύνσεις Καθαριότητας, όπως και  γραφεία προσωπικού , κάνουν τους…ανηξερους για την συγκεκριμένη ρύθμιση.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάποιοι  παιζουν αυτό το «ρολο» όταν πρόκειται για ευεργετικές ρυθμίσεις που αφορούν τους Συμβασιούχους και πολύ δε περισσότερο ΕΡΓΑΤΕΣ ή ΟΔΗΓΟΥΣ.
Τούς ενημερώνουμε λοιπόν, όπως έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, οτι στο Άρθρο 2 Παρ.5 της Σ.Σ.Ε ορίζεται ΡΗΤΑ  οτι ΚΑΙ οι Συμβασιούχοι (Ι.Δ.Ο.Χ)  οι οποίοι έχουν « ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ*» σε διάφορους υπηρεσίες (π.χ καθαριότητα) δικαιούνται «τρεις ημέρες επιπλέον άδεια» .
Επισημαίνουμε οτι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , εχουν ισχύ ΝΟΜΟΥ.
*Ο όρος απασχόληση δεν μπήκε τυχαία στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .
  Προς αποφυγή «παρερμηνειών»  η απασχόληση εννοείται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι στον  ΙΔΙΟ Δήμο, ή ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ,  για να θεμελιωθεί το δικαίωμα , γιατί αλλιώς στο κείμενο θα υπήρχε άλλη διατύπωση (π.χ «συνεχόμενη προϋπηρεσία») .
Είμαστε ΕΔΩ για οποιαδήποτε καταγγελία …»
Δείτε περισσότερα:

Eργατική Αντεπίθεση: Καταγγέλλει το Δ. Περιστερίου για μη χορήγηση άδειας στους συμβασιούχους

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΡΥΘΜΙΣΗ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΔΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!