Οι εξελίξεις στο Μαρινόπουλο πυροδοτούν διεργασίες στους εργαζόμενους

Εξελίξεις πυροδότησε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 16/1, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.

Από την πλευρά της η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αναφέρει: «Η δικαστική απόφαση, που δίνει πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., συνιστά θετική εξέλιξη πρώτα από όλα για τους ίδιους τους 11.000 και πλέον εργαζόμενους της εταιρείας.

Η Ομοσπονδία μας, από την αρχή και με τις κεντρικές της παρεμβάσεις, πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για την πλήρη και χωρίς αστερίσκους διάσωση του συνόλου των θέσεων εργασίας, για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς μειώσεις μισθών, για την πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Η ΟΙΥΕ εκτιμά ότι, με την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αποφεύγεται ο κατακερματισμός της επιχείρησης και υπό την έννοια αυτή διασφαλίζεται το σύνολο των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται και οι ισορροπίες σε σχέση με την αναγκαία παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στον κλάδο.

Ο αγώνας μας μαζί με το Σωματείο συνεχίζεται πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα εργαζομένων».

Στη Θεσσαλονίκη, το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Μαρινόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα, καλεί σε συνέλευση την Κυριακή 22/1/2017.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες στο χώρο των εργαζομένων, που υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει ενιαία συνδικαλιστική έκφραση, ενώ υπάρχουν εδώ και καιρό διαφορετικές στρατηγικές και τακτικές, και αναμένεται να υπάρξουν εκτιμήσεις της δικαστικής απόφασης και επαναπροσδιορισμός των επιλογών τους.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα καταστήματα υπολειτουργούν, ενώ είναι εμφανής ή έλλειψη υλικών και τα άδεια ράφια, αλλά και η μειωμένη προσέλευση κοινού, όπως προκύπτει και από την κεντρική φωτο της ανάρτησης που εξασφάλισε το ert.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!