ΡΟΗ
προηγ επομ

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής: «Ξεμπλόκαρε» η τοποθέτηση επιτυχόντων στους παιδικούς σταθμούς (εγκύκλιος)

Λύση στο πρόβλημα με την τοποθέτηση επιτυχόντων των οριστικών πινάκων του ΟΑΕΔ από την πρόσκληση για τις 30.333 θέσεις σε ΟΤΑ λόγω του «μπλόκου» που προέκυψε από την περιβόητη… «παρ. 5 του Κεφαλαίου 10 της ανωτέρω πρόσκλησης», έδωσε με διευκρινιστική του εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας. Το θέμα είχε αναδείξει η aftodioikisi.gr μεαφορμή ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΚΕΔΕ προς τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων Χαρίλαο Φλώρο.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις Δήμων και συλλόγων εργαζομένων καθώς, όπως αναφερόταν στην πρόσκληση: «…ο Επιβλέπων Φορέας ή και η Υπηρεσία Τοποθέτησης υποχρεούται να μην προβεί σε τοποθέτηση ωφελουμένων σε υπηρεσία ή δομή που επιχορηγείται από πράξη του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» ή άλλου Ε.Π. ΕΣΠΑ, κατά την ίδια χρονική περίοδο».

Με τη συγκεκριμένη παράγραφο, ουσιαστικά, «κόβονταν» πολλοί ωφελούμενοι και ιδίως όσοι προορίζονταν για θέσεις σε δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς,  οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» μέσω της Δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής.

Με την εγκύκλιο του υπ. Εργασίας (σ.σ. δείτε παρακάτω) καθίσταται σαφές ότι οι ωφελούμενοι της δράσης εναρμόνισης δεν συμπίπτουν με τους ωφελούμενους της δράσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Άρα οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς κανένα κώλυμα στους παιδικούς σταθμούς που κρίθηκαν επιτυχόντες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΕΣΠΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΑΕΔ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]