ΟΑΕΔ -Κοινωφελής Εργασία: Τι αλλάζει στα προγράμματα -Συνεννόηση υπουργείου -ΚΕΔΕ

Παράταση περίπου ενός μήνα για ένταξη των ωφελούμενων προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στα προγράμματα κατάρτισης που ακολουθούν μετά τη λήξη των συμβάσεων τους, έδωσε το υπουργείο Εργασίας μετά από παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με αριθμό 3/2019 που αφορά πρόγράμμα κοινωφελούς εργασίας για 8.933 θέσεις και υλοποιήθηκε σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, που οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές θα παραμείνουν στην εργασία τους και η κατάρτιση τους θα μετατεθεί για αργότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά το υπουργείο είχε εκδόσει απόφαση με την οποία η έναρξη της κατάρτισης είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Πλέον όμως με τη νέα τροποποίηση  για όσους εργαζόμενους οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές η κατάρτισή τους να μετατεθεί για αργότερα.

Η παρέμβαση της ΚΕΔΕ έγινε προκειμένου να μην μειωθεί το προσωπικό των δήμων ενόψει των εορταστικών ημερών και να έχουν στη διάθεσή τους το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους.

Σε ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ για το συγκεκριμένο θέμα σημειώνει:

«Μετά από συνεργασία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, διευθετήθηκε το θέμα του χρόνου έναρξης της κατάρτισης των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα και οι δήμοι δεν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε από τον κ. Βρούτση, στα προγράμματα κατάρτισης, η έναρξη των οποίων είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, να ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι οι συμβάσεις των οποίων λήγουν άμεσα.

Για όσους εργαζόμενους οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές ζήτησε, η κατάρτισή τους να μετατεθεί για αργότερα.

Έτσι οι δήμοι θα έχουν στη διάθεσή τους το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους.

Κατόπιν αυτού και μετά το άμεσο ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου, εκδόθηκε τροποποιητική απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, σύμφωνα με την οποία για όσους ωφελούμενους η απασχόληση λήγει μετά τις 15/01/2020, αυτοί δύνανται να ενταχθούν σε τμήματα τα οποία θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr στην ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, εντός της επόμενης εβδομάδας με νεώτερη σχετική ανακοίνωση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΑΕΔ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!