ΟΑΕΔ: Άνεργοι μένουν εκτός από τα 2 προγράμματα voucher λόγω ηλικίας

Aνεργοι του ΟΑΕΔ μένουν εκτός από τα voucher 25 έως 29 ετών και 30 έως 45 λόγω ηλικίας ενώ είναι ήδη ενταγμένοι στα προγράμματα του Οργανισμού

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση στο voucher.gr σχετικά με την επιλεξιμότητα ωφελουμένων ως προς την ηλικία για τα προγράμματα «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων του ΟΑΕΔ 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ» και «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων ηλικίας 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ» γίνεται γνωστό ότι όσοι έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος ή 46ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα, πριν την έναρξη της παρέμβασης, δηλ. πριν την πρώτη ημέρα θεωρητικής κατάρτισης, το voucher ενημερώνει ότι δεν είναι επιλέξιμοι και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι πάροχοι υποχρεούνται να ελέγχουν την ημερομηνία γέννησης του κάθε ωφελούμενου σε σχέση με την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της παρέμβασης, δηλ. πρώτη μέρα θεωρητικής κατάρτισης.

Τέλος κάνει γνωστό ότι αν μετά τον προαναφερθέντα έλεγχο διαπιστωθεί ότι κάποιος/οι ωφελουμένος/οι υπερβαίνει/ουν το 30ο ή το 46ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα, πριν την ημερομηνία έναρξης της θεωρητικής κατάρτισης, τότε δεν είναι επιλέξιμοι και θα πρέπει να αποδεσμευθούν από το τμήμα (λύση σύμβασης).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΑΝΕΡΓΟΙ, VOUCHER


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!