ΟΑΕΔ -5.500 συμβασιούχοι Δημοσίου: Νέα κινητοποίηση -Διεκδικούν παράταση συμβάσεων

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 14:30 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους νέους πτυχιούχους.

Κεντρικό αίτημά τους «Ανανέωση των συμβάσεων τώρα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους. Είμαστε απαραίτητοι και όχι ωφελούμενες – ωφελούμενοι».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

– Άμεση ανανέωση – παράταση της σύμβασής τους για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη και παράλληλη εκκίνηση διαδικασιών για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, με προοπτική τη μονιμοποίησή μας.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους. Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

– Στελέχωση των υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

– Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. – Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας!

– Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στους δημόσιους φορείς.

– Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΤΥΧΙΟΙΟΥΧΟΙ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΔ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!