ΟΑΕΔ -5.500 πτυχιούχοι: Ζητούν να αξιοποιηθούν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊου

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 24 Μαρτίου 2020 - 11:18
  • Comments Off

Το σωματείο του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ζητάει από την κυβέρνηση να τους αξιοποιήσει στον «αγώνα» κατά του κορωνοϊού.

1) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, κο Θεοδωρικάκο
Παναγιώτη
2) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κο Κικίλια Βασίλειο
3) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εργασίας, κο Βρούτση Ιωάννη
4) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Ανάπτυξης, κο Γεωργιάδη Άδωνι
5)Προς τον αξιότιμο Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κο Πρωτοψάλτη Σπύρο

Με το δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βιώνει την επείγουσα και έκτακτη ανάγκη αντιμετώπισης του κορωνοϊού, είναι εμφανές ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να στελεχωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερο ανθρώπινο, έμπειρο και ικανό δυναμικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.
Εμείς, οι πτυχιούχοι του προγράμματος των 5.500 του Ο.Α.Ε.Δ., είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης, για να ενώσουμε μαζί της τις δυνάμεις μας και να συμβάλλουμε και από την πλευρά μας στην αντιμετώπιση αυτής της επείγουσας κατάστασης. Για παράδειγμα, φορείς, που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, που πλήττονται περισσότερο από αυτή την κατάσταση, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες ανάγκες και επιβάλλεται να στελεχωθούν άμεσα με ανθρώπινο δυναμικό. Τι καλύτερο από τα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των πτυχιούχων των 5.500 του Ο.Α.Ε.Δ., ώστε να συνδράμουν άμεσα σε αυτή τη μάχη, δεδομένου παράλληλα ότι έχουν και την εμπειρία πλέον, για να το πράξουν αυτό με επιτυχία;; Αυτή η λύση θα διευκόλυνε και τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κο Κικίλια, ο οποίος, για παράδειγμα, μόλις χθες ζητούσε απεγνωσμένα από ιατρούς και νοσηλευτές να αιτηθούν, για να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίσης, σε άλλους Δημόσιους Φορείς που ανήκουν, για παράδειγμα, στο Υπουργείο Εργασίας, υφίστανται αυξημένες ανάγκες αυτή την περίοδο, ειδικά ως προς την έκδοση των συντάξεων των γηραιότερων συμπολιτών μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα και με μελέτες των ειδικών, είναι η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα στον κοροναϊό, επομένως η άμεση έκδοση και καταβολή σε αυτούς των συντάξεών τους, θα αποτελεί μία έγκαιρη και εύστοχη κίνηση της κυβέρνησης, η οποία θα έχει ως επακόλουθο και την αύξηση της κοινωνικής αποδοχή της.
Είναι βέβαιο ότι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα στηριχθούν αυτή την περίοδο σε έτι περισσότερο στη σύνταξή τους, για να προμηθεύονται τα κατάλληλα μέσα επιβίωσης αλλά και να λαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με δεδομένο ότι σήμερα βιώνουμε μία εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη και βιώνουμε μία ανθρωπιστική κρίση, κατά τη διάρκεια της οποίας, πολλοί μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ενδεχόμενα θα λείπουν και από τα καθήκοντά τους, λόγω των αδειών που παρέχει δικαίως η κυβέρνηση διαμέσου της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι, δια της ανανέωσης των συμβάσεων μας, είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης, ώστε να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Όλοι παραδέχονται ότι πλέον και την εμπειρία διαθέτουμε και τη διάθεση να προσφέρουμε έχουμε στους συμπολίτες μας. Για αυτό το λόγο, ζητούμε την παράταση ή την ανανέωση, έστω και για μερικούς μήνες ακόμη των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του Ο.Α.Ε.Δ. και να επιστρέψουμε και πάλι στις εργασίες μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μαςνα συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΔ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!