ΟΑΕΔ -5.500 προσλήψεις στο Δημόσιο: 1173 θέσεις στο πρόγραμμα έμειναν ακάλυπτες

Ανακοινώθηκαν μόλις χτες από τον ΟΑΕΔ τα οριστικά αποτελέσματα του ειδικού προγράμματος για 5.500 ανέργους πτυχιούχους ΠΕ-ΤΕ στο Δημόσιο.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανακοπή της φυγής των επιστημόνων και των νέων αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό (brain drain).Η συνολική διάρκεια απασχόλησης των ωφελούμενων ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες και οι μισθοί, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, θα κυμαίνονται από 990 ευρώ μικτά έως και 1.040 ευρώ, ενώ προβλέπονται και πρόσθετα επιδόματα για όσους έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ή διδακτορικό, όπως και για εφημερίες κ.λπ.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ:

Από την πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων συμπεραίνουμε ότι από τις 5.500 προκηρυσσόμενες θέσεις καλύπτονται μόνο οι 4.327. Το 20% δηλαδή των θέσεων (1173) έμειναν ακάλυπτες με αποτέλεσμα αρκετές υπηρεσίες να συνεχίσουν να είναι υποστελεχωμένες. Συγκεκριμένα στον ΟΑΕΔ από τις 341 θέσεις που αναμένονταν να καλυφθούν, δυστυχώς οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μόνο για 264 θέσεις.

Πολλές θέσεις έμειναν ακάλυπτες και στον ΕΦΚΑ αφού οι άνεργοι δεν προτίμησαν να τις δηλώσουν με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων να πρέπει να αλλάξει όσον αφορά τον αριθμό των συντάξεων που υπολογίζονται να οριστικοποιηθούν για το 2019.

Το παράδοξο στα αποτελέσματα είναι ότι παρότι οι αιτήσεις ήταν πολλαπλάσιες των θέσεων, η μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων δεν δήλωσε σε καμιά από τις τρεις(3) προτιμήσεις του, τον ΟΑΕΔ & τον ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα αρκετές προκηρυσσόμενες θέσεις να παραμείνουν κενές παρότι υπάρχουν 10.642 επιλαχόντες οι οποίοι όμως προτίμησαν να δηλώσουν συγκεκριμένες, περιζήτητες θέσεις ιδιαίτερα σε Υπουργεία και Κεντρικές Υπηρεσίες.

Επειδή όμως τα προϋπολογιζόμενο κονδύλια του προγράμματος δεν πρόκειται να εκταμιευτούν προτείνουμε να δοθεί άμεση λύση στη στελέχωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ & του ΕΦΚΑ είτε με επαναπροκήρυξη των ακάλυπτων θέσεων είτε με νέο πρόγραμμα που θα αφορά αποφοίτους ΔΕ και θα βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση κοινού.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΔ, ΘΕΣΕΙΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ, ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!