Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Ποια ρύθμιση έρχεται για τα πιστοποιητικά της 3Κ/2018 -Ποιους αφορά (παραδείγματα)

  • Απο stergios
  • 29 Ιουλίου 2019 - 09:15
  • Comments Off

Νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση μιας απρόσμενης εμπλοκής, με την οποία ήρθε αντιμέτωπη μια μερίδα επιτυχόντων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018, δεσμεύτηκε να καταθέσει προσεχώς στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος. Η ρύθμιση θα διασφαλίζει τον διορισμό επιτυχόντων που αν και βρέθηκαν εντός των οριστικών πινάκων με τους συνολικά 8.166 διοριστέους, συνάντησαν αρνητική στάση από τους δήμους στους οποίους πρόκειται να διοριστούν, καθώς απώλεσαν κάποια από τα ειδικά κριτήρια που τους προσέφεραν μοριοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι από την υποβολή αιτήσεων μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης-«μαμούθ» μεσολάβησε περίπου ενάμισης χρόνος. Στο διάστημα αυτό υπήρχαν περιπτώσεις επιτυχόντων για τους οποίους υπήρχε μεταβολή των κοινωνικών κριτηρίων.

Ενδεικτικά:

  •  Επιτυχών που είχε δηλώσει τέκνο πολύτεκνης οικογένειας έμεινε ορφανός.
  •  Το παιδί ενός επιτυχόντα ενηλικιώθηκε και ο ίδιος δεν μπορούσε να θεωρηθεί προστάτης τρίτεκνης οικογένειας.
  •  Επιτυχών ΑμεΑ έπρεπε να ανανεώσει τα πιστοποιητικά του σε Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και το Κέντρο -αν και είχε την ίδια σύνθεση- του διαπίστωσε… μικρότερο ποσοστό αναπηρίας.
Το αποτέλεσμα είναι οι υπηρεσίες των δήμων, στους οποίους πρόκειται να διοριστούν οι παραπάνω επιτυχόντες, να αρνούνται να δεχτούν τα μόριά τους και, κατ’ επέκταση, τον διορισμό τους. Αγνωστος ο ακριβής αριθμός των παραπάνω περιπτώσεων, καθώς υπάρχουν δήμοι που αυτές τις ημέρες δέχονται τους επιτυχόντες. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι είναι πάνω από 200.

Η ρύθμιση που δεσμεύτηκε να προωθήσει ο υπουργός Εσωτερικών σε χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των επιτυχόντων, ουσιαστικά θα προβλέπει ότι θα γίνονται δεκτά τα ειδικά κριτήρια διορισμού (όπως τα κοινωνικά) όπως ίσχυαν κατά την περίοδο της αίτησης. Η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που θα αφορά την «κυβερνησιμότητα» των ΟΤΑ, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ, ΑΣΕΠ 3Κ/2018, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!