Νίκη των συμβασιούχων και στη Λάρισα – Υπέγραψε ο Επίτροπος

Υπέγραψε τελικά ο αρμόδιος επίτροπος τα εντάλματα πληρωμής των μισθών του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, για 206 από του 230 συμβασιούχους που εργάζονται στην καθαριότητα του δήμου Λάρισας και 73 από τους 77 στους υπόλοιπους έξι δήμους του νομού. Οι εργαζόμενοι μετά την σημερινή εξέλιξη αναμένεται να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους στις 10 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επίτροπος όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, δεν υπέγραψε το πρώτο ένταλμα πληρωμής, ωστόσο μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αλλά και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, άλλαξε «ρότα». Έτσι μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, αφού υπέγραψε η επίτροπος, μια σπουδαία νίκη πέτυχαν και οι συμβασιούχοι της Λάρισας

Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένουν οι πληρωμές ακόμη 24 συμβασιούχων που εργάζονται στο Κοιμητήριο, στις Υπηρεσίες Πρασίνου, αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων αλλά και 4 σε αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Φαρσάλων.

Ο επίτροπος δεν υπέγραψε τα σχετικά εντάλματα πληρωμής, ισχυριζόμενος ότι η εργασία τους δεν εμπίπτει στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι εργαζόμενοι του δήμου πραγματοποίησαν το μεσημέρι γενική συνέλευση του συλλόγου των εργαζομένων και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη, 3 Οκτωβρίου και νέα συνέλευση, την ίδια ημέρα, ζητώντας να πληρωθούν όλοι συμβασιούχοι. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη πρόκειται να συναντηθεί εκ νέου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με τον Επίτροπο, προκειμένου μετά από τροποποιήσεις που θα γίνουν από τις υπηρεσίες του δήμου (σ.σ. συναντώνται αύριο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την γενική διευθύντρια), να δεχθεί να υπογράψει και για τους υπόλοιπους συμβασιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η Τρίτη 3/10 είναι η τελευταία ημέρα που πρέπει να υπογραφούν τα εντάλματα, προκειμένου οι συμβασιούχοι να πληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ, ΕΝΤΑΛΑΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!