Νέο εργατικό ατύχημα στην καθαριότητα: Τραυματίστηκε εργαζόμενη στο Χαλάνδρι

  • Απο stergios
  • 23 Δεκεμβρίου 2018 - 11:42
  • Comments Off

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα που συντελούνται στους δήμους. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ. διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε εργαζόμενη του δήμου Χαλανδρίου, καθώς εργαζόταν μαζί με άλλους εργαζόμενους για τον καθαρισμό του χώρο όπου διεξάγεται η Λαϊκή Αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι. Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει περαστικά στην εργαζόμενη, στην οικογένεια και στους συναδέλφους της.

Επισημαίνει πως «η διοίκηση του δήμου έχει την κύρια ευθύνη, αφού δεν φρόντισε να πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που συντελείται αυτό το διάστημα στον κλάδο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματισμένους δεν οφείλονται ούτε στην «κακιά στιγμή», ούτε στην «κακιά ώρα», όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν». Προσθέτει ότι «αιτία είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας, ως κυρίαρχη μορφή, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέσων και μέτρων προστασίας, η μηδαμινή έως ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού κ.λπ. Αιτία είναι ότι συνεχίζουν να θεωρούν ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, αδιαφορώντας ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή. Και όλα αυτά για να προστατέψουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Επισημαίνει ακόμα ότι «η επίθεσή τους όμως δεν σταματάει εδώ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο μεγάλο κεφάλαιο ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην παραπέρα μείωση του μισθολογικού κόστους μειώνοντας μεσοσταθμικά κατά 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν.

» Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις ειδικότητες, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, προσλήψεις Τεχνικών και Ιατρών Εργασίας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΔΑΣ ΟΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]