Νέο εργατικό ατύχημα σε Δήμο -Τραυματίστηκε χειριστής JCB εν ώρα εργασίας

Εργατικό ατύχημα συνέβη την περασμένη Παρασκευή σε εργαζόμενο του Δήμου Λοκρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος των υπαλλήλων των δήμων της Φθιώτιδας και κοινοποιεί το εργατικό κέντρο του νομού. Σύμφωνα με το Σύλλογο:

«Άλλος ένας εργαζόμενος έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Συγκεκριμένα συνάδελφος του Δήμου Λοκρών (χειριστής JCB) είχε εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Συνάδελφος τον μετέφερε στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ όπου και του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια. Ο Σύλλογος εκφράζει την συμπαράστασή του στην οικογένεια του συναδέλφου αλλά και στους συναδέλφους του.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας, τεχνικών έργων κ.λ.π. είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο την ζωή τους. Συνάδελφοι ως εδώ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς απλά, περιμένοντας το επόμενο εργατικό ατύχημα. Οργανώνουμε τον αγώνα μας. Τώρα σε κάθε δήμο με ευθύνη του συλλόγου θα ει να συγκροτηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας απαιτώντας:

  • να αλλάξει η νομοθεσία που θέλει τις συγκεκριμένες επιτροπές να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα
  • σε κάθε δήμο να υπάρχει Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας
  • να μην βγαίνουμε για δουλειά αν δεν έχουμε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, ΣΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!