Νέο 10ημερο αποχής από τους δικηγόρους – Τι αποφάσισε ο ΔΣΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, επαναλαμβάνει την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος ότι το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ιδίως δε τις αρχές της βιωσιμότητας και της ανταποδοτικότητας, είναι αναξιόπιστο, και οδηγεί απροσχημάτιστα σε αντισυνταγματική δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.

Το Δ.Σ. υπογραμμίζει την πάγια θέση των Δικηγόρων αλλά και του συνόλου των επιστημονικών φορέων, πως ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την άμεση απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης, πλήρη αναλογιστική μελέτη, και έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.

Συνεκτιμώντας το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα από τα αιτήματα του δικηγορικού σώματος, κατόπιν και της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (στις 2/3/2016), το Δ.Σ του Δ.Σ.Α αποφασίζει την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΔΣΑ, ΑΠΟΧΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!