Νέες απεργίες διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ

Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες προχωρούν αύριο και μεθαύριο Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συστήνοντας παράλληλα επιτροπή διαλόγου, με σκοπό τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών παρέχοντάς τους τη δυνατότητα, σε όλους ανεξαιρέτως και όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη, και όπως προκύπτει από πηγές του υπουργείου, είναι μία κίνηση που εκτιμάται ότι θα αμβλύνει τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα πάντως, είναι σε εξέλιξη η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, με το προεδρίο του συλλόγου να προτείνει κήρυξη 24ωρης απεργίας και  συγκρότηση επιτροπής διαλόγου. Ωστόσο, μεγάλο μέρος των μελών θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος εάν δεν ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σε εξέλιξη είναι επίσης και η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΜΠ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΜΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!