Νέα συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών

Νέα συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και τους  εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Πλέον, εκτός των άλλων παραγόντων ασφυκτικά πιέζει και ο χρόνος, αφού στις 15 Μαΐου λήγει η μετενέργεια της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ, καθώς και 42 κλαδικών συμβάσεων.

Η ΓΣΕΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία στα θεσμικά ζητήματα, που εντάσσονται στην έννοια των κανονιστικών όρων σε συμβάσεις εργασίας που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και τα οποία με τη λήξη της μετενέργειας θα βρεθούν στον «αέρα» για όλους τους εργαζομένους.

Για προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα μιλά το ΠΑΜΕ και ανακοινώνει την απουσία της παράταξής του (ΔΑΣ) από τη συνάντηση, «μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια συζήτηση που πάνω στο τραπέζι είναι μόνο το πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».

Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ σκοπεύει να επαναφέρει την πρότασή της για επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2008 και πάγωμα για μία τριετία  χαρακτηρίζοντας αναγκαία τη σύμπραξη των θεσμοθετημένων κοινωνικών εταίρων για την εξεύρεση λύσης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΣΕΕ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!