Νέα μείωση των συντάξεων «βλέπει» ο ΓΓ του ΚΚΕ

Mε εργαζόμενους και την διοικητή του ΟΑΕΕ, συναντήθηκε σήμερα o γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κόμματος για την κατάσταση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

«Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας, η κατάσταση είναι κρίσιμη και νομίζουμε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος -αυτό ακούγεται- για παραπέρα μείωση των ήδη πενιχρών συντάξεων» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοικητή του Οργανισμού Γεωργία Κωτίδου.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα θα συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της κοινωνικοασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων και της υπεράσπισης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και των συντάξεων των εργαζομένων, που «αυτήν τη στιγμή και στον χώρο των αυτοαπασχολουμένων πλήττονται δραματικά».

Ταυτόχρονα  έθεσε στη διοικητή του ΟΑΕΕ τα αιτήματα των εργαζομένων, όσο και των συμβασιούχων του Οργανισμού, οι οποίοι, όπως είπε, είναι απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν διαρκείς και μόνιμες ανάγκες και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το ζήτημα στη Βουλή, αλλά θα αναλάβει και περαιτέρω πρωτοβουλίες για την γνωστοποίηση του προβλήματος και τη διεκδίκηση λύσης, έτσι ώστε «με την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων να λυθεί οριστικά».

Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η διοικητής του ΟΑΕΕ, ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα, ο καθείς από την πλευρά του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, με κυριότερο την οικονομική του κατάσταση και με τους εργαζόμενους να τονίζουν ότι «ακόμα κι αν μας απολύσουν όλους, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν σώζονται».

Από την πλευρά της η κ. Κωτίδου τόνισε ότι είναι απαραίτητη η κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΑΕΕ, ΚΚΕ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]