Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας

  • Απο stergios
  • 17 Φεβρουαρίου 2019 - 12:02
  • Comments Off

Αιχμή της διαμαρτυρίας οι επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων πρώην εργολαβικών υπαλλήλων στον «Άγιο Σάββα» και άλλα νοσοκομεία.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» καταγγέλλει τη διοίκηση ότι προκήρυξε εσωτερικό διαγωνισμό για την καθαριότητα, και οι ήδη υπηρετούντες στο συγκεκριμένο τομέα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Το σωματείο υποστηρίζει μάλιστα, πως στις αρχές του χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί να δοθεί ενιαία λύση για όλα τα νοσοκομεία.

Στις περισσότερες μονάδες του ΕΣΥ υπηρετούν συμβασιούχοι στην καθαριότητα. Οι συμβάσεις έχουν ήδη παραταθεί μια φορά και οι εργαζόμενοι ζητούν νέα παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ωσότου υπάρξει ενιαία προκήρυξη.

Έτσι, οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» κατηγορούν τη διοίκηση οτι αυθαιρετεί «ενώ θα έπρεπε να ζητά τη μονιμοποίηση των καθαριστριών οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Το σωματείο – με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ – έχει κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου από τις 6 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι και προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας.

Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Δρομοκραΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, που υποστηρίζουν ότι λήγουν οι συμβάσεις του πρώην εργολαβικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες) το οποίοι οδηγείνται σε απόλυση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!