Νέα κινητοποίηση από το Συνδικάτο ΟΤΑ την Τρίτη – Καλεί σε μαζική συμμετοχή των συμβασιούχων

Κάλεσμα σε όλους τους συμβασιούχους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν μέρος μαζικά στη παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 29-3-2016 στις 13:00 στο υπουργείο Εσωτερικών, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων συνεχίζεται. Το παράλληλο πρόγραμμα που επαίρεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ψεύτικο, ενώ έρχεται να βάλει και νεα εμπόδια στους συναδέλφους συμβασιούχους», αναφέρει σε κείμενο με το οποίο προαναγγέλλει την κινητοποίηση της Τρίτης.

Αναλυτικότερ, ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ:

«Είναι σαφέστατο το πολιτικό, το δημοσιονομικό, το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή δυνατότητα αλλαγής είτε των εργασιακών σχέσεων αυτών, είτε του θέματος της φορολογίας».

Αυτή είναι η κυνική απάντηση που έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους που απασχολούνται στην καθαριότητα των Δήμων.

Συνάδελφοι

Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων συνεχίζεται. Το παράλληλο πρόγραμμα που επαίρεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ψεύτικο, ενώ έρχεται να βάλει και νεα εμπόδια στους συναδέλφους συμβασιούχους.

Από τη μία τους δίνει το δικαίωμα παράτασης για ένα χρόνο και από την άλλη έρχεται να τους θεωρήσει επιχειρηματίες αναγκάζοντας τους να προχωρήσουν στην έκδοση βιβλίων, με αποτέλεσμα να τους βάζουν και πρόσθετα χαράτσια στους πενιχρούς μισθούς τους, να τσακίζουν μια σειρά δικαιώματα και να δίνουν ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Εργασία.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιλέχτηκε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου προκειμένου να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Η πολιτική της είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της να τσακίσει ότι δικαιώματα και παροχές έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, να μειώσει ακόμα περισσότερο τη τιμή της εργατικής δύναμης προκειμένου να εξυπηρετίσει τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης. Απαιτούμε τώρα να πάρει πίσω την εγκύκλιο της ντροπής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους, τα σωματεία να πάρουν μέρος μαζικά στη παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 29-3-2016 ΣΤΙΣ 13:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!