Νέα Ιωνία: Καταγγελία κατά προϊσταμένης για απόλυση μουσικού

  • Απο stergios
  • 16 Δεκεμβρίου 2018 - 10:16
  • Comments Off

«Καταγγέλλουμε, την προϊσταμένη και Διευθύντρια του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης  Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του δήμου Χαρά Μπενέκου η οποία μαζί με τρεις τέσσερις ακόμη συνεργάτες της, ανέλαβαν εργολαβικά να συγκαλύψουν τη βρώμικη δουλειά της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης του ΟΠΑΝ σε βάρος εργαζόμενης μουσικού στο ωδείο, την οποία απέλυσαν μετά από 6 χρόνια, γιατί αντιστάθηκε διεκδικώντας το δίκιο της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Νέας Ιωνίας, συμπληρώνοντας στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Η διεκδίκηση δύο συλλόγων, του  Πανελληνίου Συλλόγου Μουσικών και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, που εκφράστηκε μέσα από κοινή τους ανακοίνωση, απαιτώντας να σβηστεί η σε βάρος της παράνομη χρέωση 700 ευρώ και να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της, καθώς και την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν τη μόνιμη και σταθερή  δουλειά, την κατάργηση της ανταποδοτικότητας και  τη γενικότερη λειτουργία του ΟΠΑΝ,  αντιμετωπίστηκαν με κατασταλτικά μέτρα!!!

Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος ΟΠΑΝ, μέσω μηχανισμού χειραγώγησης, όπως τελικά αποκαλύφθηκε, εξαπέλυσαν επίθεση τρομοκράτησης των εργαζομένων,  αλλά και της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου με απειλές που έγιναν δημόσια και ενώπιον κόσμου,  επιχειρώντας να την σύρουν  στον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ  για να πάρει πίσω το  σωματείο την απόφασή του.

Στην ίδια κατεύθυνση με μοναδικό σκοπό και στόχο, τον επηρεασμό και την τρομοκράτηση  των μελών του Δ.Σ του σωματείου του Δήμου που συνεδρίαζε στης 8/11/18 η Προϊσταμένη  και διευθύντρια!! του ΟΠΑΝ  Χαρά Μπενέκου, πήγε εκεί με τετραμελή συνοδεία και με εντολή προφανώς του προέδρου του ΟΠΑΝ, απαίτησε για λογαριασμό του και πάλι την ανατροπή της απόφασης των δύο συλλόγων.

Η ίδια, λίγες μέρες αργότερα πρωτοστάτησε για μια ακόμη φορά, σε απρόκλητη επίθεση εναντίον του προέδρου των μουσικών, όταν στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ συζητώντας μαζί του τα  παραπάνω αιτήματα, μπούκαρε στο γραφείο του προέδρου του ΟΠΑΝ,  κ. Αμανατίδη φωνάζοντας σε κατάσταση υστερίας, στάση για την οποία υποβλήθηκε σε βάρος της αναφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ απέναντι στο συγκεκριμένο γεγονός τήρησε «σιγήν ιχθύος».

Η Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας με αφορμή την ανακοίνωση των δύο συλλόγων και τις σοβαρότατες καταγγελίες της εργαζόμενης και του πρώην εκλεκτού της στελέχους Γεν. Διευθυντή του ΟΠΑΝ  για σωρεία παραβάσεων στη λειτουργία του Οργανισμού, (ζήτημα που δεν έχει τελειώσει) έφερε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ο Δήμαρχος  υποχρεώθηκε  πιεζόμενος να καταδικάσει την στάση της κ. Μπενέκου. Παρόλα αυτά  η διευθύντρια του ΟΠΑΝ προφανώς  και πάλι με την κάλυψη του προέδρου του ΟΠΑΝ και του Δημάρχου, συνέχισε το διασπαστικό της έργο, καλώντας  τους εργαζόμενους μέσω της υπηρεσίας  με το εξής κείμενο: Παρακαλείσθε να περάσετε από τα γραφεία του ΟΠΑΝ μέχρι της 13:00 για επείγοντα θέματα ενημέρωσή σας. Εκεί τους υποχρέωνε να υπογράψουν κείμενο που βρίθει από ψευτιές και συκοφαντίες εναντίον της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του δήμου, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν τίποτα αφού δεν ήταν παρόντες.

Οι ευθύνες  και η ανάμειξη της  Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοφάνερες. Με την ανοιχτή υποστήριξη των συνδικαλιστών τους στο σωματείο, καθοδηγούν  αυτή τη βρώμικη επίθεση, με εμπροσθοφυλακή την κ. Μπενέκου ενεργοποιώντας  τον κοινωνικό αυτοματισμό  μέσω και της τελευταίας εκβιαστικής πράξης που η ίδια προχώρησε με την απαράδεκτη  χρησιμοποίηση ορισμένων εργαζομένων, η οποίοι φυσικά ούτε  ευθύνονται  προσωπικά ούτε θίγονται πολιτικά από τον τρόπο λειτουργίας  μιας δημοτικής επιχείρησης.

Αντί οι υπεύθυνοι να βγουν και να καταδικάσουν την ωμή παρέμβαση στη λειτουργία  του σωματείου, να υπερασπιστούν την εργαζόμενη και τις αποφάσεις του, αυτοί   συντάχθηκαν απόλυτα με τις επιλογές των αφεντικών τους.

Συνάδελφοι, Όλη  αυτή η βρωμιά και η λάσπη  που εξαπέλυσαν με  επίκεντρο  την πρόεδρο του σωματείου, η οποία είναι εκλεγμένη με τη ΔΑΣ που ήρθε πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές  αποδεικνύει ότι:

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με σωματεία που έχουν ταξικό προσανατολισμό στη πάλη τους όπως το σωματείο μας, επειδή:

Α) Με την συνεπή δράση της, η ΔΑΣ έπεισε τους εργαζόμενους ότι μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να διεκδικήσουν και να πάρουν αυτά που τους ανήκουν. Δίχως να ξεχωρίζουν κανένα και ανεξάρτητα ποιον επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που υπόγραψαν, όταν η ΔΑΣ και η Λαϊκή Συσπείρωση πρωτοστατούσαν για να μην απολυθούν και να μονιμοποιηθούν, όταν έφερναν το θέμα τους στα Δημοτικά Συμβούλια.

Β) Επειδή με την με ανυποχώρητη στάση, της ΔΑΣ, την επιμονή της και το ξεμπρόστιασμα της Δημ. Αρχής, το σωματείο κέρδισε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και την υποχρέωσε να δώσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) 2017, 2018 με καθυστέρηση δύο χρόνων,  δώρα, εμβόλια, κ.ά.

Γ) Οι κινητοποιήσεις που χρειάστηκαν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που αφορούσαν πριν απ όλα την προστασία της ζωής τους, χτυπήθηκαν λυσσαλέα, από τον ίδιο το Δήμαρχο, που για να τους διχάσει έκοψε επιλεκτικά τα μεροκάματά ορισμένων.

Αυτός είναι ο λόγος που  έχουν στρέψει όλο τους το μένος στη ΔΑΣ, γιατί οργανώνει την πάλη των εργαζόμενων με ταξικά ενωτικά κριτήρια, ενάντια στην αντεργατική πολιτική  Κυβέρνησης και δήμου. Έφτασαν  στο σημείο συνδικαλιστές της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) να λοιδορούν την πρόεδρο, ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι οδηγεί τους εργαζόμενους σε «επαναστατική γυμναστική», επειδή κινητοποιήθηκαν για την προστασία της ζωής τους και να σταματήσει ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνουν από την έλλειψη μέτρων προστασίας.

Το πόσο αδίστακτοι είναι, το δείχνει ο τρόπος που αντιμετώπισαν εργαζόμενο με σοβαρά προβλήματα υγείας  που άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες μέρες

Καλούμε το Δήμαρχο, και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ να μην κρύβονται πίσω από την ιστορία αυτή, να βγουν και να καταδικάσουν δημόσια τις αντιδραστικές, συκοφαντικές, διχαστικές και διασπαστικές παρεμβάσεις της διευθύντριας  του  ΟΠΑΝ, ενάντια στη δράση του σωματείου και την Πρόεδρο.

Καλούμε τους συνδικαλιστές της ΑΣΚ να τοποθετηθούν δημόσια απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από τη διοίκηση του δήμου και την παρέμβαση της διευθύντριας η οποία με εκβιασμούς και ασφαλίτικες μεθόδους  απαιτεί από το σωματείο να μην στηρίξει την εργαζόμενη και να συνταχθεί με την αντεργατική στάση της Διοίκησης του ΟΠΑΝ και του Δήμου εναντίον της

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν  γύρω από το σωματείο, να προστατεύσουν την αυτοτελή λειτουργία του από τις παρεμβάσεις των διοικήσεων,  Δήμου και  ΟΠΑΝ  και να μην επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα διασπαστικά τους σχέδια.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επειδή η κ. Μπενέκου, μαζί με όσους έχει υποχρεώσει να την ακολουθούν, μπορεί να ετοιμάζονται για νέα επιχείρηση τρομοκράτησης, καλούμε την ίδια ως διευθύντρια του ΟΠΑΝ να δώσει γραπτά τα αιτήματά της στο σωματείο για να εξετασθούν στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όταν συνεδριάσει για  να μάθει και ο κόσμος  από τι θίγεται  και σε τι διαφωνεί με την απόφαση του σωματείου».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΔΑΣ ΟΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]