Να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν σχολικοί τροχονόμοι και σχολικές καθαρίστριες

Να πληρωθούν εδώ και τώρα και να μονιμοποιηθούν οι σχολικοί τροχονόμοι και οι σχολικές καθαρίστριες ζητά το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας καθώς όπως σημειώνει για μια ακόμη φορά παραμένουν απλήρωτοι οι σχολικοί τροχονόμοι και οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Η δημοτική αρχή με διάφορα προσχήματα καθυστερεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Πρόκειται για μισθούς της τάξης των 150-200 ευρώ το μήνα, που με αυτά τα λεφτά συντηρούνται ολόκληρες οικογένειες.

Αυτό το γεγονός είναι άλλη μια απόδειξη του αντεργατικού – αντιλαϊκού ρόλου που παίζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας. Από τη μία πρωτοστατεί στις ακριβοπληρωμένες φιέστες (βλέπε «Λευκές Νύχτες», μαύρες μέρες) και στην τουριστική προβολή με σκοπό να κερδίζουν περισσότερα οι μεγαλοξενοδόχοι και οι εμπορικές αλυσίδες. Και από την άλλη δεν ενδιαφέρεται με την ίδια ταχύτητα να λύσει τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων του δήμου και των δημοτών.

Απαιτούμε:

1. Εδώ και τώρα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Η Δημοτική Αρχή να σταματήσει να κρύβεται πίσω από διάφορα προσχήματα. Να λύσει εδώ και τώρα όλα τα εμπόδια.

2. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι σχολικοί τροχονόμοι και οι σχολικές καθαρίστριες. Το ζήτημα της υγείας και της καθαριότητας των σχολείων, όπως το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών μας στα σχολεία, είναι πάγια και διαρκή ανάγκη. Αυτό δεν μπορεί να καλύπτεται με μισθούς πείνας, μερική απασχόληση και με εθελοντές. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα με την καθαριότητα στα σχολεία. Τεράστιες ελλείψεις στην πλειοψηφία των σχολείων, με αποτέλεσμα πολλοί Σύλλογοι Γονέων να πληρώνουν από την τσέπη τους τις 1-2 ώρες παραπάνω που πρέπει να δουλέψουν οι καθαρίστριες ώστε να καθαρίζονται σωστά τα σχολεία και αυτά δεν τα δικαιολογεί – καλύπτει ο δήμος.

Οι εργαζόμενοι να συμπαραταχθούν μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλα τα σχολεία».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!