«Μπλακ άουτ» υπό βροχή στη χώρα

Λουκέτο σήμερα σε δήμους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιούν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις στο δημόσιο (τις εξήγγειλε και επίσημα χθες ο Δημήτρης Ρέππας*) αλλά και στη μείωση στο βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Στις 11 το πρωί, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ την ίδια ώρα ανάλογη συγκέντρωση θα έχει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

Ποιοι απεργούν
– Δημόσιοι υπάλληλοι
– Δημοτικοί υπάλληλοι (ΠΟΕ – ΟΤΑ)
– Δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ / ΟΛΜΕ)
– Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
– Εργαζόμενοι ΟΜΕ – ΟΤΕ
– Εργαζόμενοι ΟΣΕ
– Ιδιωτικοί υπάλληλοι
– Ναυτεργάτες (ΠΝΟ).

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ.
Θα λειτουργήσουν από 10.00-17.00. Τα μπλε λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν 09.00-21.00, ενώ τα τρόλλεϋ θα λειτουργήσουν 08.00 – 21.00. Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.

Δε θα λειτουργήσει κανένας συρμός του Προαστιακού και το Εθνικού δικτύου του ΟΣΕ, ενώ τα πλοία θα μείνουν «δεμένα» στα λιμάνια της χώρας.

 

* 15.000 υπάλληλοι θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο, θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους και στη συνέχεια θα απολυθούν.

** Η μείωση που επηρεάζει μια σειρά επιδομάτων, όπως το επίδομα ανεργίας ή το επίδομα γάμου κτλ. (προσδιορίζονται με βάση το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη). Οι δανειστές ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μείωση του βασικού μισθού κατά 20% και κατάργηση της μετενέργειας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]