Μόνο μια παράλληλη απασχόληση για τους δημοσιογράφους στα κρατικά ΜΜΕ

Με απόφαση που υπογράφει ο Νίκος Παππάς και δημοσιεύεται στη Διαύγεια, απαγορεύεται η παράλληλη απασχόληση σε όσους έχουν θέση αρχισυντάκτη και εργάζονται στο ΑΠΕ, την ΕΡΤ, τη ΓΓΕΕ και ταυτόχρονα σε ένα ιδιωτικό ΜΜΕ. Οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών δεν θα μπορούν να χορηγήσουν δεύτερη άδεια παράλληλης απασχόλησης σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε έντυπες ή ηλεκτρονικές εκδόσεις ή και πρακτορεία για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δεν χορηγείται ειδική άδεια σε όσους έχουν το ίδιο αντικείμενο και εργάζονται ταυτόχρονα σε ιδιωτικά. Επιπλέον, «δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε ανταγωνιστικό μέσο του ίδιου τύπου και ιδίως σε άλλο πρακτορείο και σε συνδεδεμένες με αυτό εταιρείες ειδήσεων για τους δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι για τους δημοσιογράφους / καλλιτεχνικές ειδικότητες του τμήματος τηλεόρασης της ΕΡΤ ΣΕ και αντιστοίχως στους δημοσιογράφους / καλλιτεχνικές ειδικότητες των άλλων τμημάτων της ΕΡΤ ΑΕ (ραδιόφωνο, διαδίκτυο, έντυπα κ.λπ.)». Ακόμη δεν θα μπορούν οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τις υποδομές της ΓΓΕΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ για τις ανάγκες της παράλληλης απασχόλησης. Τέλος, προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης είναι η προσκόμιση της σύμβασης παράλληλης απασχόλησης καθώς και κάθε άλλου αποδεικτικού στοιχείου. Πηγή: typologies.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΜΕ, ΠΑΠΠΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!