Μετάταξη & Β.Α.Ε ΟΤΑ: Τι ισχύει για τα πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια (έγγραφο)

Μέ έγγραφο του, το Υπ. Οικονομικών προς τους Δήμους Παλλήνης και Έδεσσας απαντά, στο εάν διατηρούνται ή όχι τα πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια σε υπαλλήλους Ο.Τ.Α., που στη συνέχεια μετατάχθηκαν σε κατηγορία, που δεν εμπίπτει στα ΒΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 4, πράγραφος 1 του ν.3660/2008 (Β.Α.Ε)

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως διευκρινίζεται το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, αφορά το μόνιμο προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου βαθμού, το οποίο απασχολείται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο στη συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές, οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων, οι εργάτες ταφής – εκταφής νεκρών, οι καθαριστές οστών, οι εργάτες και τεχνίτες ασφαλτόστρωσης, οι τοποθετητές μαρμάρων και πλακών, οι κατεργαστές και κόπτες μαρμάρων, οι σφαγείς και εκδορείς ζώων και πτηνών και οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι.

Στον έγγραφο του, το υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζει ότι το παραπάνω προσωπικό, μετά τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών πραγματικής υπηρεσίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα λαμβάνει ένα (1) μισθολογικό κλιμάκιο, με τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών ένα (1) ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο και με τη συμπλήρωση δεκαπέντε (15) ετών ένα (1) ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με το έγγραφο,

– οι υπηρετούντες υπάλληλοι, κατά την 1-1-2011, που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν.3660/2008 διατηρούν τα προωθημένα Μ.Κ.

– οι υπάλληλοι στους οποίους έχουν χορηγηθεί πλασματικά Μ.Κ., πριν την 1-1-2011, σε εφαρμογή του ν.3660/2008 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν σε κλάδο που δεν ανήκει στα ΒΑΕ, συνεχίζουν να διατηρούν τα πλασματικά Μ.Κ., για την κατάταξή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354/2015.

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΗ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ, ΒΑΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!