ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για κινητικότητα: Προσπάθεια εκφοβισμού υπαλλήλων

“Η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα «Έναρξη εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν.4440/2016, όπως ισχύει)», με την οποία αποσυνδέεται, η διαδικασία της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, από την «αξιολόγηση» του προσωπικού, αποτελεί ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας και νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο”.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και προσθέτει:

«Η ενέργεια αυτή καταδεικνύει επίσης με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού και εκμαυλισμού των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τους ΟΤΑ, για να σπάσουν την απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση», απέτυχαν και η κυβέρνηση, θορυβημένη από το γεγονός ότι θα τη «μαλώσουν» οι δανειστές, προσπαθεί να εμφανίσει ό,τι κάτι κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση στο δημόσιο.

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή, που αγγίζει περίπου το 90%, όπως και παλιότερα στην ανάλογη προσπάθεια που έκανε και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο τότε υπουργός Κ. Μητσοτάκης, δείχνει ότι δεν ήταν μόνο οι απολύσεις που ευθέως παρέπεμπε η «αξιολόγηση» Μητσοτάκη ο λόγος που συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι, αλλά και το γεγονός της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και της εκχώρησής τους στους ιδιώτες, που και οι δύο «αξιολογήσεις» έχουν ως κεντρικό τους πυρήνα και βασική τους στόχευση.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μη κάνουν κανένα βήμα πίσω. Η νίκη θα είναι δική μας και η ομολογία της θα γίνει ντάλα μεσημέρι!»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!