ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για «γαλαζοπράσινη» ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αγωνία για προσωπικό πλουτισμό όχι για εργαζόμενους

Επίθεση στα μέλη της «γαλαζοπράσινης» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η αγωνία τους «δεν ήταν τόσο το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα και πως θα προετοιμάσουμε τον κλάδο να αντιδράσει απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στον κανιβαλισμό της «τροπολογίας Γεροβασίλη» και της ηλεκτρονικής «Αξιολόγησης», αλλά πως θα πάρουν εκ νέου απόφαση προκειμένου να καλύψουν παραλείψεις και λάθος χειρισμούς στην δικαστική διαμάχη που έχουν ανοίξει με την ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και στις προσωπικές τους αγωγές διεκδικώντας 100.000 ευρώ ο καθένας», εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

Και προσθέτει: «Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ δήλωσε ότι απέχει από την διαδικασία – παρωδία και παρέπεμψε στις αποφάσεις που είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις της 27ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 21ης Δεκεμβρίου 2017αντίστοιχα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 30 του Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα οργανώσουν τα ταξικά συνδικάτα, ενάντια στη φιέστα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στην οποία μας καλούν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να παλέψουμε χέρι-χέρι με τους εργοδότες για την προβολή και διεκδίκηση των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων».

Yπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ είχε κατηγορήσει μέλη της ΣΥΝΑΝ και της ΔΑΚΕ ότι επιχειρούν τον προσωπικό πλουτισμό τους εκμεταλλευόμενοι τους συμβασιούχους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Με εμφανή την προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν, τα μέλη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προσπαθούν να συκοφαντήσουν με ευφάνταστα σενάρια την παράταξη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και τον επικεφαλής της.

Συκοφαντούν την παράταξη μας ότι στην ανακοίνωση μας με τίτλο «Οι αγωγές κατά ΜΜΕ άλλοθι για την στάση τους στους συμβασιούχους;» εξαπολύουμε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και λάσπες εναντίον τους. Δεν είναι  πρωτοφανές φαινόμενο, γιατί έτσι έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται την κριτική και να αντιμετωπίζουν όσους «τολμούν» να κάνουν το «λάθος» να τους ασκήσουν, θεωρώντας ότι κατέχουν το «αλάνθαστο».

Δηλώσαμε ότι η θέση μας είναι ότι οι διενέξεις και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ συνδικαλιστών και ΜΜΕ δεν λύνονται στα δικαστήρια αλλά προκρίνοντας συνδικαλιστικό και πολιτικό λόγο. Αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ήμασταν κάθε μέρα στα δικαστήρια, όταν συλλήβδην η πλειοψηφία των ΜΜΕ καταφέρετε κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπροσώπων των εργαζομένων, εκτελώντας τις εντολές του κεφαλαίου και των αφεντικών τους.

Οι συνάδελφοι όμως της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής», που όπως γίνεται φανερό δεν έχουν ακόμα απογαλακτιστεί από τον πολιτικό φορέα που ανήκαν επί χρόνια (ΠΑΣΟΚ), θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας (με αυτήν άλλωστε συνεργάζονται και στην ΑΔΕΔΥ) που δεν δέχεται καμία κριτική και καταφεύγει σε γραφειοκρατικές και μικροαστικές διαδικασίες για να επιλύσει τις διαφορές της.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής οι συνάδελφοι της ΣΥΝ.ΑΝ. «σφυχταγκαλιασμένοι» με τα μέλη της ΔΑΚΕ ΟΤΑ και μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων που τα «πέρασαν» επιδερμικά, συμφώνησαν ουσιαστικά με την «Πανεθνική ημέρα Δράσης» με την «Κοινωνική Συμμαχία» που προτείνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 30 Μάη ενώ αντιμετώπισαν υποτονικά και συντεχνιακά το θέμα της «Αξιολόγησης».

Με φανερή όμως την αγωνία τους έδειξαν ξεκάθαρα ότι η ουσία της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ήταν τόσο το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα και πως θα προετοιμάσουμε τον κλάδο να αντιδράσει απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στον κανιβαλισμό της «τροπολογίας Γεροβασίλη» και της ηλεκτρονικής «Αξιολόγησης», αλλά πως θα πάρουν εκ νέου απόφαση προκειμένου να καλύψουν παραλείψεις και λάθος χειρισμούς στην δικαστική διαμάχη που έχουν ανοίξει με την ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και στις προσωπικές τους αγωγές διεκδικώντας 100.000 ευρώ ο καθένας.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ δήλωσε ότι απέχει από την διαδικασία – παρωδία και παρέπεμψε στις αποφάσεις που είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις της 27ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 21ης Δεκεμβρίου 2017αντίστοιχα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 30 του Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα οργανώσουν τα ταξικά συνδικάτα, ενάντια στη φιέστα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στην οποία μας καλούν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να παλέψουμε χέρι-χέρι με τους εργοδότες για την προβολή και διεκδίκηση των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/24-5-2018

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, AFTODIOIKISI.GR, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ΔΑΚΕ, ΑΓΩΓΗ, ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΝΑΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!