ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για ΧΥΤΑ Φυλής: Η ανευθυνότητα της Π.Αττικής & του εργολάβου

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή του για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Φυλή, αναφέρει:

«Απόρροια της ανευθυνότητας και της προχειρότητας της Περιφέρειας Αττικής και του μεγαλοεργολάβου του ΕΔΣΝΑ είναι το μεγάλο ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στο κύτταρο εναπόθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής από την υποχώρηση του εδάφους και από τύχη δεν θρηνούμε θύματα.

Οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις της Περιφερειακής Αρχής της κ. Ρένας Δούρου για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) καθώς και οι Τοπικοί Σχεδιασμοί Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων που οι περισσότεροι εξ αυτών δαπάνησαν και χρήματα για τις μελέτες, έμειναν στα χαρτιά σαν μια ωραία έκθεση ιδεών, όπως είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν.

Η υποχώρηση του εδάφους στον χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων αναδεικνύει την προχειρότητα του εργολάβου στην κατασκευή του έργου που του ανάθεσε ο ΕΔΣΝΑ, αδιαφορώντας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους που εργάζονται στον χώρο ή καθημερινά εισέρχονται μεταφέροντας τα απορρίμματα των Δήμων.

Η ασφάλεια όμως και η ζωή των εργαζομένων δεν μπορούν να μπαίνουν σε κίνδυνο από τα παιχνίδια που στήνουν οι μεγαλοεργολάβοι των απορριμμάτων και τα παπαγαλάκια τους, προκειμένου να εκβιάσουν καταστάσεις για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στην Γ’ φάση.

Είναι ευθύνη και υποχρέωση της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου οι χώροι του ΧΥΤΑ Φυλής να είναι ασφαλείς και σε καμία περίπτωση να μην μπαίνει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ αλλά και των Δήμων που καθημερινά εισέρχονται,  σε κίνδυνο».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ΡΗΓΜΑ, ΦΥΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!