ΜΕΤΑ: Νέα ομηρία και μοριοδότηση αλά… ΟΤΑ για τους επικουρικούς στα δημόσια νοσοκομεία

  • Απο stergios
  • 23 Ιουνίου 2018 - 09:19
  • Comments Off

Το μοντέλο μοριοδότησης που ακολουθήθηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα γνωστά αποτελέσματα, σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις των επικουρικών κρίθηκαν άκυρες. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιούνη, το μεσημέρι, ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, έγινε καθαρό ότι η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σκέψη για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, η κυβέρνηση θα καταθέσει νέα νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες μέρες με την οποία θα παρατείνει τις συμβάσεις των επικουρικών μέχρι τον Μάιο του 2019. Όπως είπε ο Π. Πολάκης, μέχρι τον Οκτώβρη του 2018 η κυβέρνηση θα προκηρύξει θέσεις αντίστοιχες με τον αριθμό του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σήμερα και το προσωπικό αυτό θα το μοριοδοτήσει, όπως έγινε στην αντίστοιχη προκήρυξη στους ΟΤΑ.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Είναι προφανές ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεφύγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η μεθόδευση αυτή πέρα από το γεγονός ότι απορρίπτει κάθε πιθανότητα μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, επιχειρεί να διευρύνει το χρόνο της ομηρίας των επικουρικών ιδιαίτερα μπροστά στην πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Η μοριοδότηση που υπόσχεται η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την παραμονή στην εργασία όλων των συναδέλφων αφού είναι γνωστό ότι η εφαρμογή της στο προσωπικό των Δήμων οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην απόλυση και την ανεργία.

Οι μεθοδεύσεις αυτές της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν αγωνιστική απάντηση με στόχο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Πρέπει ο αγώνας αυτός να έχει ως προμετωπίδα τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και τη διασφάλιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Για να μπει τέλος στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ομηρία των συμβασιούχων. Για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Την  επαναφορά στο δημόσιο των υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν και την επανασύσταση και κάλυψη όλων των καταργημένων οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες αυτές».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΜΕΤΑ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΟΕΝΓΕ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!